ENGIE, Türkiye’deki varlıklarını Palmet Enerji’ye sattı

ENGIE, hisselerini Türkiye enerji sektöründe uzun süredir faaliyet gösteren Palmet Enerji’ye devretti.

ENGIE, Türkiye’deki varlıklarını Palmet Enerji’ye sattı

ENGIE, İzgaz İzmit Doğal Gaz Dağıtım A.Ş, Baymina Enerji A.Ş. doğal gaz kombine çevrim santrali ve hizmet şirketi ENGIE Yönetim Enerji Hizmetleri ve Ticaret A.Ş. (EPG) hisselerini Türkiye enerji sektöründe uzun süredir faaliyet gösteren Palmet Enerji’ye devretti. İlgili düzenleyici kurumların onayları sonrasında, hisse devri 8 Mart 2021’de tamamlandı.

ENGIE, satışın grubun cari operasyonel gelirleri ve net borç azaltımı üzerinde sınırlı bir etkiye sahip olacağını belirtti.

ENGIE, Türkiye’deki faaliyetlerine enerji ticareti, toptan satış, ticari ve endüstriyel müşterilere doğal gaz ve elektrik tedariği alanlarında devam edeceğini bildirdi. ENGIE, iştiraki Tractebel Mühendislik ile danışmanlık faaliyetlerine ve ayrıca savunma sanayisine soğutma ve iklimlendirme çözümleriyle hizmet vermeye devam edecek.

Satılan varlıkların detayları

İZGAZ, Türkiye’nin en yoğun sanayi kuruluşlarının bulunduğu Kocaeli’nin büyük bir kısmına doğal gaz dağıtımı yapmaktadır.

Baymina, Ankara’da kurulu 770 MW kurulu güce sahip bir doğal gaz çevrim santralidir ve 16 yıl boyunca 5.5 milyar kWh/yıl üretim yapmıştır.

EPG, üretim ve dağıtım alanlarında işletme ve bakım hizmetleri vermekte, akıllı ev ürünleri ve hizmetleri sağlayan bir e-ticaret platformunu yönetmekte ve ticari tüketicilere enerji verimliliği hizmetleri vermektedir.

Etiketler