Enflasyon Endeksli Yeni Mevduatlar Yolda!

Kur Korumalı TL Mevduatından sonra şimdi de Enflasyon Korumalı TL hesapları gündeme geliyor...

Enflasyon Endeksli Yeni Mevduatlar Yolda!

Döviz kurlarında yaşanan yüksek volatilite ve yükselişinin önüne geçmek için uygulamaya alınan "Kur Korumalı TL Mevduatı" paketinin ardından, enflasyon sorunları ile karşı karşıya kalan yatırımcılar için yeni bir seçenek ortaya çıktı! 

Nikkei Asia'nın kaynaklığını sağladığı habere göre Türkiye, enflasyon sorunu ile baş etmenin yollarını arıyor ve TL yatırımcılarının bu yolda uğrayacağı kayıplara karşı koruma sağlayacak birkaç yeni lira tabanlı finansal ürün çıkarmayı düşündüğünü ifade etti.

Nikkei Asia mikrofonlarına demeçler veren Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, hükümetin enflasyon ve kur konusunda çok ciddi mesailer harcayarak çalışmalar yaptığını ve ilk hedefin ülkeyi cari işlemler fazlası verme yoluna sokacak bir dizi yeni finansal ürün üstünde çalışmakta olduğunu söyledi. “Bunun, kur korumalı lira mevduat ürünü ile rekabet eden yeni bir banka mevduat ürünü olacağını düşünmüyorum" diye konuşan Aşan'ın direk olarak ifade etmeden tahvil ihracını işaret ettiğini savundu.

Kur korumalı mevduat uygulamasına olan yatırımcı ilgisi hakkında yorumlarda da bulunan Aşan, TL'ye olan talepten dolayı çok memnun olduklarını da dile getirdi.  "Kişisel olarak bu yeni mevduat enstrümanları ile dövize endeksli lira hesaplarına bir ayda 150 milyar lira toplanmasını, aynı dönemde ek 5 milyar dolarında standart döviz hesaplarından TL'ye döndürülmesini beklemekteyim" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimi yılın son haftasına girişle birlikte açıklanan Kur Korumalı TL mevduatının ilk gecesinde 1 milyar dolar üzerinde bir döviz bozdurulmasına neden olduğunu hatırlatan Aşan, vatandaşların ilgisini TL'ye güven olarak yorumladı. 

 Prof. Dr. Göksel AŞAN Kimdir?

Takvim yaprakları 24 Temmuz 1966 senesini gösterdiğinde dünyaya gelen Göksel Aşan, 1987 senesinde İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'nde lisans eğitimini bitirmiştir.

Doktorasını 1998 senesinde tamamlayan Dr. Göksel Aşan, doçentlik görevini ilk kez İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Ekonomi Bölümü'nde 2008 senesinde almıştır.

Pek çok üniversitede akademisyen olarak çalışmalarını devam ettiren Aşan, bir dönem Bilgi Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi ve İstinye Üniversitesi'nde görev yaptı. İktisat işinde uzman olan Prof. Dr. Göksel Aşan, şu an için İstanbul Aydın Üniversitesi'nde görev yapmaya devam etmektedir.

2018 yılında, Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan 3 yıllık görev süresinin bu sene sonuna geleceği düşünülüyor.

Etiketler