Endeksten negatif açılış bekleniyor

Şeker Yatırım analistleri tarafından hazırlanan günlük bültene göre, BİST-100 endeksinin güne negatif eğilimle başlaması bekleniyor.

Endeksten negatif açılış bekleniyor

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

Güne bankacılık hisselerindeki yükselişle pozitif bir başlangıç yapan BIST-100 Endeksi, daha sonra gelen kar satışlarıyla gerileyerek günü %0,99 düşüşle 1.685,60’dan tamamladı. BBVA’nın Garanti Bankası hisseleri için geri alım açıklaması sonrasında bankalarda oluşan güçlü yükseliş gün içinde yerini kar satışlarına bırakınca banka hisseleri kazançlarını geri verirken Bankacılık Endeksi günü %0,25’lik sınırlı yükselişle tamamladı.

Yurt dışı borsalar günü genel yükselişle tamamlarken global risk alma iştahı güçlü seyrini devam ettiriyor. DXY dolar endeksindeki güçlenmeye bağlı olarak EM para birimleri günü değer kaybı ile kapatırken TL, TCMB’nin Perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda faiz indirimlerine devam edeceği beklentisiyle değer kayıplarını güçlendirerek günü %2 üzeri değer kaybı ve negatif ayrışma ile kapattı.

TCMB faiz kararı öncesi faiz indirimi beklentileriyle TL’de değer kayıpları ve negatif ayrışma bugün de devam edebilir. BIST’te güçlü kar beklentileriyle yükseliş trendinin yılsonuna kadar ara düzeltmelerle devam etmesi beklense de son dönemde yaşanan güçlü yükseliş sonrası kısa vadede kar satışlarının devam edebileceğini düşünüyoruz. BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri hafif negatif seyir izlerken Asya borsalarında negatif ağırlıklı karışık bir seyir var.

Endeksin güne BIMAS (yaklaşık endekse etkisi -5,7 puan) temettü ödemesinin etkisiyle negatif eğilimle başlaması beklenirken gün içinde yükseliş denmeleri oluşsa da kar satışı fırsatı olarak değerlendirileceğini ve endekste kar satışlarının devam edeceğini düşünüyoruz.

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.86
Satış 4.87
Değişim 0.13%
Son Değer 4.87
En yüksek 4.91
En düşük 4.74
Haftalık Değişim 3.617%
Aylık Değişim 17.6328%
Yıllık Değişim 13.2558%
Etiketler