Endeksten negatif açılış bekleniyor

Şeker Yatırım: Endeksin güne negatif eğilimle başlamasını bekliyoruz.

Endeksten negatif açılış bekleniyor

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

Perşembe günü yarım günlük seansa yatay eğilimle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde dar bantta sıkışık bir seyir izlerken günü %0,18 yükselişle 1.522,04’den tamamladı. Bankacılık Endeksi pozitif ayrışmasını devam ettirerek günü %1,77’lik güçlü yükselişle tamamladı. Yurt dışı majör borsalar haftayı genel olarak sınırlı yükselişle kapattı.

BIST-100 endeksi 3,5 gün işlem gördüğü haftayı Bankacılık Endeksi’ndeki güçlü performansla %2,85 yükselişle pozitif ayrışma ile tamamlarken Bankacılık endeksi haftayı %5,94 yükselişle uzun süre sonra pozitif ayrışma ile kapattı. TL ise haftayı yataya yakın sınırlı değer kazancıyla kapatırken EM para birimleri haftayı genel olarak değer kaybı ile tamamladı. Yurt dışı majör borsalar BIST’in kapalı olduğu 1,5 günlük süreci genel olarak yükselişle tamamlarken ABD Borsaları BIST’in Perşembe kapanışına göre %1 üzeri yükseliş gerçekleştirdi. Global risk alma iştahı güçlü seyrini devam ettirirken yurtdışı borsalarda kar satışları yaşansa da sınırlı kalıyor ve alım fırsatı olarak değerlendiriliyor.

Global risk alma iştahında ve yurtdışı borsalarda büyük bir bozulma yaşanmadıkça BIST’te kar satışları yaşansa da alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve endeksin bilanço dönemi boyunca yükseliş trendini devam ettirmesi beklenmektedir. Ancak kısa vadeli güçlü yükseliş sonrası, gıda perakende şirketlerine verilen cezalar ve sanayi abonelerine %48 doğalgaz zammı yapılmasıyla bazı sektör hisselerindeki satışlarla endekste kısa vadeli kar satışları yaşanabileceğini düşünüyoruz. Olası kar satışlarının, bilanço dönemi sona erene kadar belli seviyelerde alım fırsatı olarak değerlendirmesi beklenmektedir.

ABD Başkanı Biden ve Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki görüşme sonrası pozitif mesajlar verilmesi ve görüşmenin olumlu geçtiğinin açıklanması, TL varlık fiyatlarına ve BIST’e pozitif yansıması beklenir. BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri %1 civarında yükselişle seyrediyor. Asya Borsaları ise Çin imalat PMI endeksinin zayıf gelmesinin de etkisiyle yeni haftaya genel olarak düşüş eğilimi ile başladı. Endeksin güne negatif eğilimle başlaması beklenirken endekste kar satışları yaşansa da düşüşlerin alım fırsatı olarak değerlendirilmesi ve endeksin yükseliş trendini koruması beklenmektedir.

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.86
Satış 4.87
Değişim 0.13%
Son Değer 4.87
En yüksek 4.91
En düşük 4.74
Haftalık Değişim 3.617%
Aylık Değişim 17.6328%
Yıllık Değişim 13.2558%
Etiketler