Emekliler müjde! Emekli maaşlarına zam geldi

Milyonlarca emekli nefesini tutarak zam oranını bekliyor. Emekliler müjde! Emekli maaşlarına zam geldi.

Emekliler müjde! Emekli maaşlarına zam geldi

Milyonlarca emekli nefesini tutarak zam oranını bekliyor. Emekliler müjde! Emekli maaşlarına zam geldi.

Bildiğiniz gibi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2022 asgari ücret 4250 TL olarak açıklandı. Böylece asgari ücrette %50,44 oranında artış yaşanarak yeni asgari ücret 1425 TL artarak 4250 TL oldu. Ocak ayında artacak olan emekli maaşları bugün gündeme geldi. Emekli maaşları 2022 yılında ne kadar olacak? SSK ve Bağkur emeklisi olan vatandaşlar ne kadar emekli maaşı alacak? Emeklilerin alacağı maaşlar 6 aylık enflasyona göre belirlenecek.

2022 Emekli maaşı ne kadar?

2022 Emekli maaşları

2022 Emekli maaşı ne kadar sorusu sıklıkla sorulan soruların başında yer aldı. 2022 yılı başında en düşük SSK emeklisi maaşı 3030 TL, en düşük Bağ-Kur emeklisi maaşı 2724 TL, en düşük tarım emeklisi maaşı ise 2195 TL’ye yükselecek. Bu yıl toplamda %16.81 zam alan emekli maaşlarına 2022 yılında daha yüksek meblağda zam yapılıyor.

Memur-sen Genel Başkanı Ali Yalçın tarafından yapılan açıklama incelendiğinde toplu sözleşmeden sonra aradaki hareketlilik mutlaka dikkate alınmalı ve bir ek zamla memur alım düşüklüğü de giderilmeli. Enflasyon farkı zaten maaşlara yansıtılacak. Enflasyon rakamının üzerinde bir şey yapıldığı zaman alım gücü de korunmuş olur. Şuanda bir rakam açıklamak doğru değildir. Ocak ayına yetiştirilecek olan tutarlar belli olduğu takdirde www.birborsa.com olarak sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.