Ekran kartı fiyatları düşüşe geçiyor

Bilgisayar toplamayı düşünen ve özellikle ekran kartı fiyatlarından endişeli olanlara ümit verici gelişmeler yaşanıyor. Dünya piyasasını incelediğimizde Almanya ilk sırada olmak üzere fiyatların düştüğünü görüyoruz.

Ekran kartı fiyatları düşüşe geçiyor

2021’de bir ekran kartını makul bir fiyata almak nerdeyse olanaksız. Ya stokların rahatlamasını beklemeniz veya bir tanesi için değmeyecek paraları gözden çıkarmak zorundasınız. Ne yazık ki nerdeyse salgın başlangıcından bu yana bu durum böyle devam ediyor. Lakin son dönemde bazı iyi haberleri de görmeye başladık. İlk olarak Çin’de ikinci el ekran kartı sayısının çoğalması oradaki satışların azalması konusunda ilk umut ışığı olmuştu. Şimdi ise istatistikler özellikle Almanya’da kart maliyetlerinın ciddi oranda düştüğünü gösteriyor.

Uluslararası piyasada fiyat düşüşü başladı...

Almanya’da satılan ekran kartlarının fiyat değişimi incelendiğinde bir hayli sevindirici değişimler ortaya çıktı. Yapılan araştırmalar neticesinde Alman perakendecilerinde maliyetlerin bir hayli düştüğü gözlemi gerçekleşti. Sonuçta en yeni Nvidia ve AMD ekran kartlarının maliyetlerinın tavsiye edilen fiyatın yüzde 153’üne geldiği çıktı. Oranın yüzde 100’ün üzerinde olması hala maliyetlerin olması gerektiğinden yüksek olduğunu gösteriyor. Ne var ki bir Nvidia GPU Mayıs ayındaki fiyatı bundan çok daha fazlaydı. Sonuçlara göre o ayda ekran kartı maliyetleri firmaların önerdiğinin yüzde 304 oranındaydı.

Etiketler