ECB, salgın sonrası için taahhütte bulunmaya hazır mı?

ECB Yönetim Konseyinin dün gerçekleştirdiği toplantıda para politikasında değişiklik yapmaması, ECB'nin salgın sonrası stratejisine ilişkin taahhütte bulunmaya hazır olmadığı yorumlarının artmasına neden oldu.

ECB, salgın sonrası için taahhütte bulunmaya hazır mı?

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Konseyinin dün gerçekleştirdiği toplantıda para politikasında değişiklik yapmaması, ECB'nin salgın sonrası stratejisine ilişkin taahhütte bulunmaya hazır olmadığı yorumlarının artmasına neden oldu.

PGMI Fixed Income Avrupa baş ekonomisti Katherine Neiss yaptığı değerlendirmede şunlara değindi:

''ABD'den farklı olarak Avrupa'da enflasyon için orta vadeli riskler şu an için aşağı yönlü durumda. Euro Bölgesi ekonomisinin mart ayından sonra daha fazla parasal esnekliğe ihtiyaç duyması ihtimali de var. ECB dünkü toplantıda mart sonrası için daha gevşek para politikasına işaret etmedi. Bunun ECB'nin salgın sonrası bir çıkış stratejisi için taahhütte bulunmaya hazır olmadığının işareti olması kuvvetle muhtemel.''

Union Banhcaire Prive stratejistleri de Avrupa Merkez Bankasının büyüme projeksiyonlarını pozitif yönde güncellemesinin, görünüm hakkında daha olumlu bir noktaya geldiklerinin açık bir göstergesi olduğunu bildirdiler. Stratejistler ekonomilerin ve sınırların tekrar açılmasına yönelik olarak daha fazla netleşmeyle beraber bir sonraki çeyrekte ECB'nin atacağı adımın şahin yönde olmasını beklediklerini söylediler.

MFS Invesment Management analistleri ise, ECB'nin ekonomide toparlanmanın kırılgan olduğu bir dönemde tökezlemeye neden olmaktan kaçınmak için cari politikasında değişikliğe gitmediğinin altını çizdi.

Analistlere göre, eylül ayına doğru piyasalarda birtakım oynaklıklar mümkün fakat eylülden sonra piyasalar dar bir aralıkta hareket etmeye başlayacak.

Etiketler