Dolar'da yeni bir döneme mi geçiliyor?

Dolar/TL, güne yükselişle başlamasının ardından 12,03 seviyelerinde işlem gördü.

Dolar'da yeni bir döneme mi geçiliyor?

Anadolu Yatırım teknik bülteninde, Dolar/TL kurunda dünkü işlemlerde volatilitenin önceki günlere göre azalmasıyla fiyatlamalar 11,84 - 12,22 bandında hareket etti. Özellikle günün ikinci yarısından sonra kurda fiyatların durgunlaşarak yatay kaldığı görüldü. Teknik olarak kurda 11,80 – 12,25 bandının dışındaki fiyatlamalar yönün belirlenmesi adına önemli olabilir. 11,80’nin altında saatlik grafikte kalıcılık görülmesiyle 11,60 – 11,50 destek bölgesi izlenebilir. 11,50 seviyesi Salı günü yaşanan yükseliş hareketinin başlangıç noktası olması nedeniyle kritik seviyedir. Yukarı yönde ise 12,25 üstünde yeniden 12,50 seviyesi takip edilebilir. Dün Türkiye Bankalar Birliği ile görüşen TCMB Başkanı Kavcıoğlu, piyasa prensiplerine bağlı kalacaklarını tekrar vurgularken, cari dengede fazla verilmesinin ardından enflasyonda düşüşün sağlanacağı görüşünü sürdürdükleri belirtildi.” denildi.

İnfo Yatırım dolar/TL teknik analizinde, “Piyasalar haftanın son işlem gününe başlıyor. Haftaya 11.05 seviyelerinde başlayan parite hafta içerisinde sert yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirmiş ve Salı günü 13.45 seviyelerinde tarihi fiyatlamalar gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu dün Türkiye Bankalar Birliği ile bir araya geldi. Görüşme tamamlandıktan sonra TCMB Başkanı Kavcıoğlu açıklama yaptı. Kavcıoğlu; iyi bir görüşme gerçekleştiğini, pozitif bir hava içerisinde çok yararlı bir bilgilendirme olduğunu belirtti. Ek olarak toplantıda Kavcıoğlu’nun piyasa prensiplerine bağlı kalınacağını ve bu konu da hiçbir şüphenin ve tereddüdün olmaması gerektiğini belirttiği denildi. Küresel bazda baktığımızda bugün Amerika kanadında Şükran Günü kutlaması yapılıyor. Bu nedenle piyasalar Amerika’de tatil. Volatilitenin diğer günlere nazaran bir nebze daha az olabileceği beklenebilir. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 12.50 – 13.45 seviyeleri direnç noktaları olarak; 11.65 – 11.30 – 10.85 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir” diye belirtiliyor.

Şeker Yatırım strateji bülteninde “Pariteden 1.12 Tepkisi” başlıklı analiz şu biçimde:

Dün Amerika piyasaları kapalı olduğu için FX’teki volatilite normale göre düşük kaldı. 1.12’nin altına inen EURUSD paritesi, bu bölgeden gelen tepki alımlarıyla 1,1206’dan günü tamamladı. USDTRY önceki günlere nazaran sakinleşerek hareket aralığını 50 kuruşa düşürdü. Günlük kapanış ise 11,9094 düzeyinden oldu. Şükran günü nedeniyle erken kapanan ons altın, yatay bir seyirle 1788 dolar seviyesinden günü sonlandırdı. Gün içerisindeki tek kritik data olan Almanya GSYİH 3.çeyrekte gerileyerek %1.7 artış kaydetti. İngiltere Merkez Bankası Başkanı Andrew Bailey, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bağımsızlığıyla ilgili bir sorun olduğunu, genel olarak başkalarının politikalarıyla ilgili yorum yapmadığını ama bunun önceden ekonomi alanında görülmemiş bir kombinasyon olduğunu belirtti. Öte yandan Güney Afrika’da ortaya çıkan korona virüsün yeni varyantı piyasada tedirginlikle takip ediliyor.

Euro lehine işlemlerin gerçekleşmesiyle yükseliş eğiliminde olan EURUSD paritesinde yukarı yönlü fiyatlamaların sürmesi halinde direnç olarak sırasıyla 1,1252 ve 1,1275 seviyeleri takip edilebilir. Paritenin 1.12 aşağısında tutunması halinde ise 1,1150 seviyesine kadar geri çekilmeler görülebilir.

Günü yükselişle tamamlayan Dolar/TL kapanışını 11,90946 düzeyinden gerçekleştirdi. Alıcılı seyrini sürdürebilecek olan Dolar/TL kurunun 12,1023 üstündeki fiyatlamalarında 12,5075 seviyesi direnç oluşturabilir. Olası geri çekilmelerde ise 11,8032 desteğine kadar geri çekilmeler olabilir. 11.40 ise ikinci destek noktası olarak takip edilebilir.

Etiketler