Doğu Ekspresi Seferleri Başlıyor: Yeni Oda Fiyatları Belli Oldu

Turistik Doğu Ekspres seferlerinin 11 Aralık'ta başlayacağını duyuran Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bilet satışlarının da bugün itibariyle başlayacağını belirtti.

Doğu Ekspresi Seferleri Başlıyor: Yeni Oda Fiyatları Belli Oldu

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars hattında sefer yapan ve farklı bir seyahat deneyimi sunan bir tren yolculuğunu temsil ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2023-2024 sezonu için Turistik Doğu Ekspresi trenlerinin seferlerine ilişkin hazırlıkların tamamlandığını açıkladı. Bu trenler, Ankara'dan 11 Aralık 2023 ve 8 Mart 2024 tarihleri arasında pazartesi, çarşamba ve cuma günleri ile Kars'tan 13 Aralık 2023 ile 10 Mart 2024 tarihleri arasında çarşamba, cuma ve pazar günleri olmak üzere seferlere başlayacak.

Ayrıca yılbaşı ve sömestr dönemleri için ek seferler planlandı. Buna göre, Ankara-Kars yönünde 42 ve Kars-Ankara yönünde 42 olmak üzere toplamda 84 tren seferi gerçekleştirilecek. Turistik Doğu Ekspresi seferleri sırasında Ankara-Kars yönünde Erzincan ve Erzurum istasyonlarında, Kars-Ankara yönünde ise İliç, Divriği ve Sivas istasyonlarında gezi amaçlı duruşlar yapılacak.

Doğu Ekspresi Güncel Fiyatlar

Turistik Doğu Ekspresi yataklı odalar için farklı dönemlere göre değişen fiyatlandırmalar uygulayacak. Düşük dönem oda ücreti 6 bin TL, normal dönem oda ücreti 8 bin TL ve yüksek dönem oda ücreti 12 bin 500 TL olarak belirlendi. Bireysel yolcular için bilet satışları başladı. Bir odada en fazla iki kişi seyahat edebilecek ve ayrıca 0-6 yaş arasındaki en fazla iki çocuk ücretsiz seyahat edebilecek.

Turistik Doğu Ekspresi, Ankara-Kars yönünde 15.55'te kalkarken, Kars-Ankara yönünde ise 22.20'de kalkış yapacak. Ankara-Kars yönünde Erzincan ve Erzurum'da duruşlarla 30 saatlik bir seyahat süresi planlanırken, Kars-Ankara yönünde İliç ve Divriği ile Sivas'ta duruşlarla 34 saat 30 dakikalık bir yolculuk süresi hedefleniyor.

Turistik Doğu Ekspresi, 2019 yılından bu yana toplamda 66 bin 258 yolcuyu taşıdı. Bu özgün tren yolculuğu deneyimini yaşamak isteyenler için 2023-2024 sezonu için seferler heyecanla bekleniyor.

Etiketler