DDK'dan dövizdeki manipülasyon iddiaları hakkında inceleme kararı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, döviz kurları ile ilgili manipülasyon yapılıp yapılmadığı hakkında araştırma yapılması, varsa konunun gerekli mecralara yönlendirilerek ilgili kurumlar nezdinde işlem gerçekleştirilmesi için Devlet Denetleme Kuruluna (DDK) talimatlarda bulundu.

DDK'dan dövizdeki manipülasyon iddiaları hakkında inceleme kararı

Devlet Denetleme Kurulu (DDK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vermiş olduğu talimatla döviz piyasasındaki manipülasyon yapıldığına dair iddiaları araştırmak için harekete geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vermiş olduğu talimat üzerine harekete geçen DDK, döviz kurları üzerinden manipülasyon yapılıp yapılmadığını tespit etmek amacıyla gerekli kişi ve kurumlardan bilgi ve belge talebinde bulundu.

DDK yapacağı çalışmanın ardından hazırlayacağı raporu gerekli işlemlerin yapılması için ilgili kurumlar ile paylaşacak.

Ağustos ayında Resmi Gazete'de yayımlanan Devlet Denetleme Kurulu Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinde Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile kurulun yetkileri eskiye nazaran daha kapsamlı bir hale getirilmişti. Bu kararnameye göre, kamuya yararlı dernekler, vakıflar, kooperatifler, birlikler ile bu kurum ve kuruluşların her türlü ortaklık ve iştirakleri de Devlet Denetleme Kurulu denetimi altına alımştı.

Etiketler