Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan doların yükselişiyle ilgili açıklama: Geçici bir durum

Doların yeniden 13 bandını aşmasıyla piyasalar karıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan doların yükselişiyle ilgili açıklama: Geçici bir durum

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan doların yükselişiyle ilgili açıklama: Geçici bir durum

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kur Korumalı TL Mevduat sisteminin açıklanmasıyla dolar kuru 18 liradan 10 liraya kadar düşmüştü. Son iki gündür yeniden yükselişe geçen dolar kuru bugün 13 liranın üzerine çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan doların yükselişiyle ilgili açıklama gecikmedi.

Cumhurbaşkanı: Dalgalanma kontrol altında

Doların yükselişiyle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:

Bugünlerde yaşanan hareket geçici bir durumdur diyerek, dövizdeki dalgalanmanın kontrol altında olduğunu açıkladı. Ayrıca Cumhurbaşkanı: 

Kur üzerinden ülkenin ve milletin felaketini göz önüne alarak haksız kazanç sağlama niyetinde olanlar bunun bedelini ödedi. Yaşanan kayıplardan dolayı çok üzgünüz. Ülkemiz ve milletimizin selameti için doğru olanı yapmak boynumuzun borcu. Faizlerin düşük, kurun istikrarlı ve yatırımların arttığı bir ortam inşa ediyoruz. Vatandaşlarımızdan açıklanan pakete göre uygun şekilde tasarruflarını kendi paramızda tutmalarını ve tüm işlerini kendi paramızla yürütmelerini istiyorum. Türk lirası bizim paramız, onunla hareket edeceğiz. Şu dövizmiş, bu dövizmiş, bunlarla değil. dedi.

Fahiş fiyatla mücadeleye devam!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yatırımcıların, üreticilerin, işletmecilerin önlerini görerek, ekonomiye en büyük katkıya vereceklerini belirterek ne kadar dövizdeki yükselişin durmayacağı propagandasıyla vatandaşlarımıza ciddi zarar ettiren bir kesim kendi aklınca sinsiliklerini uygulamaya devam etse de güven ve istikrar iklimini sağlamlaştırmakta kararlıyız. Asgari ücrette ve maaşlarda yaptığımız artışlarla çalışanlarımızın, işverenin ve işçi kesiminin yanında olduğumuzu gösterdik. Küresel emtia fiyatlarında yaşanan artış yanında kurda dengesiz yükselişin olmasıyla ortaya çıkan fahiş fiyatla mücadelemizi kesintisiz sürdüreceğiz dedi.