Çukurova Havalimanı yatırımına devlet teşviki geldi!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın nisan ayına ilişkin yatırım teşvikleri listesinde Çukurova Havalimanı en yüksek yatırım tutarına sahip yatırım olarak öne çıktı.

Çukurova Havalimanı yatırımına devlet teşviki geldi!

Nisan ayında 20 milyar 652 milyon dolarlık sabit yatırım bekleyen 1189 adet yatırım teşvik belgesi düzenlendi.

Bu yatırımlar çerçevesinde 1 milyar 2 milyon dolar tutarında ithal makine ve teçhizat kullanılması bekleniyor. Teşvik belgesi kapsamında yatırımcılar 28.321 kişilik istihdam taahhüdünde bulundu. 

Nisan ayının en yüksek tutarlı teşvik belgesi Mersin’de yapılacak olan Çukurova Havalimanı için düzenlendi. Favori Çukurova Havalimanı İşletmeciliği A.Ş 2 milyar 305 milyon TL'lik yatırımı için teşvik belgesi aldı. Toplam bin kişilik istihdam öngören şirket, yatırım kapsamında 43 milyon 770 milyon dolar tutarında ithal makine ve teçhizat kullanacak.

Bu süreçte Mogul Tekstil Kırklareli'ndeki kumaş fabrikasının tevsi yatırımı için 609 milyon 745 bin TL'lik teşvik belgesi aldı. Mogul, bu yatırım çerçevesinde 67 milyon 856 bin dolar tutarında ithal makine ve teçhizat kullanacak. Ayrıca şirket, 150 kişi istihdam edecek.

Nisan ayının en yüksek üçüncü yatırımının sahibi ise 575 milyon lira ile Mars Lojistik oldu. Şirket İstanbul’da demiryolu ile yük taşımacılığı yatırımı kapsamında 2 milyon 346 bin dolar tutarında makine ve teçhizat ithal ederken 100 kişi de istihdam edecek.

Etiketler