Coinbase'in ardından bir dev borsa daha halka açılma planları yapıyor

Coinbase halka arzı, kripto piyasasına çok büyük sansasyon yaratmıştı peki Kraken arzı aynı etkiyi yaratabilecek mi?

Coinbase'in ardından bir dev borsa daha halka açılma planları yapıyor

Kraken borsalarının CEO'su Jesse Powell, dijital para borsasının 2022 senesinde halka açılabileceğini dile getirdi. Powell, Bloomberg televizyonuna vermiş olduğu röportajda önümüzdeki senenin sonuna kadar şirketin "bütün dünya'ya kripto para çözümleri sunma" hedefi olduğunu ve bu konuda ciddi adımlar atacağını açıkladı.

Powell'ın açıklamalarına göre Kraken borsaları, önümüzdeki 12 ila 18 ay içinde halka arz edilmek için "hazırlık" aşamasında. Ancak borsanın CEO'su, bu işlem için net bir tarih veremeyeceğini.

Haziran ayının başlarında Birborsa.com olarak, nisan ortasında şirketini borsada hizmete açan Coinbase'in beklentinin altında performans elde ettiğini dile getirmiştik. Bu süreçte Kraken halka açılma konusunda direk olarak listeleme hamlesi yerine önceki planlarını gözden geçirdiğini bildirmişti. Coinbase halka arzının en faydalı olduğu alan ise, halka arz haberlerinin ardından Bitcoin ve altcoin fiyatlarına bir sıçrama meydana gelmişti.

Bununla birlikte mart ayında bir Kraken basın danışmanı, şirketin özel amaçlı bir satın alma şirketi ile birleşme yolu ile halka açılma hamlesi yapabileceğini ima etmişti.

Piyasa'nın önde gelen uzmanları SPAC ve direk olarak listeleme yöntemi yani muhtemelen şu anki planların dışında ve Powell'ın son açıklaması da Kraken'in halka arz konusunda hazır olduğu manasına gelebileceğini dile getirdiler.

Kraken henüz çok yakın zamanda önce 5,3 milyar dolarlık bir yatırım ortaklığı olan RIT Capital Partners'tan fon elde etmişti daha sonra değerlemesini 10 milyar doların üzerine çıkarmak için ek sermaye almaya çalışacağını basına duyurmuştu.

Altı milyondan fazla müşteriye sahip olan ve yaklaşık 190 ülkede aktif olarak faaliyette gösteren varlığı ile 11 senelik geçmişi olan borsa, Hindistan'da da ağını genişlemek istiyor.

Kraken, ülkede düzenlemeler açısından karmaşa bulunmasına rağmen Hindistan'da yer alan tahmini 15 000 000 kripto para yatırımcısına hizmet sunmak isteyen üç büyük borsadan biri konumunda.

Etiketler