Coinbase nedir? Coinbase hakkında merak edilenler

Coinbase nedir, nasıl işlem yapılır, nelere dikkat edilmeli? Coinbase hakkında merak edilenler...

Coinbase nedir? Coinbase hakkında merak edilenler

Coinbase, 50 milyar dolara yakın değerde işlem yapan 10 milyondan fazla kullanıcıya sahip bir kripto para borsasıdır. Coinbase borsasında Bitcoin başta olmak üzere Bitcoin Cash, Ethereum ve Litecoin gibi birçok farklı kripto para birimi üzerinden işlem yapılabilmektedir.

Coinbase gibi dijital borsalar, kripto para ile işlem yapmak isteyen ancak teknolojiyle arası iyi olmayan veya uğraşmak istemeyen kullanıcıların işini kolaylaştırmaktadır. Kripto paralar ile işlem yapmak için sadece bir Coinbase hesabı açılması ve hesaba istendiği kadar para yüklenmesi yeterli olacaktır. 

Coinbase güvenli mi?

Coinbase borsası, kullanıcılarının sahip olduğu varlıkları korumak için verilerinin yüzde 98'ini çevrim dışı olarak sakladığını belirtiyor. USB bellek gibi depolama cihazlarında tutulan verilerin internetle bağlantısı asla olmuyor ve bu sayede herhangi bir çevrim içi saldırı durumunun önüne geçilmiş oluyor.

Çevrim dışı olarak saklanan veya yüzde 2'lik bir dilimle çevrim içi olarak muhafaza edilen müşteri fonlarında herhangi bir kayıp olması durumunda neler oluyor? Bu noktada Coinbase'in kullanıcılarına sunduğu sigorta hizmeti devreye giriyor. Bütün bankalarda olduğu gibi Coinbase para borsasında da 250 bin dolara kadar olan tüm hesaplar sigortalı durumda.

Coinbase kullanırken nelere dikkat edilmeli?

Coinbase gibi kripto para borsalarında alım/satım işlemlerinin gerçekleşmesi için blok zincir ağı tarafından işlemin onaylanması gerekmektedir. Ağ tarafından onaylanma süresi bazen epey uzayabilir. 

Satım işlemi ne zaman onaylanırsa o zaman uygulanır ve ilk işlem yapılan andaki değil, onaylandığı andaki değerinden satılır. Böyle bir durumda kişi zarara uğrayabilir.

Coinbase ödeme sisteminin süresinin gecikmeli olduğuna ilişkin birçok rapor mevcut. Bu sebeple kripto para alım/satım işlemleri yaparken böyle bir durumun yaşanabileceği unutulmamalıdır.

Etiketler