Coinbase bir e-posta arızasından sonra 125.000 kullanıcıyı panikletti

Coinbase, 125.000 kullanıcıya yanlış bir şekilde giriş ayarlarının değiştirildiğini belirten bir e-posta gönderdi. Sonuç büyük bir panikti. Sonuçta, borsa şimdi tazminat olarak Bitcoin olarak 100 USD ödüyor.

Coinbase bir e-posta arızasından sonra 125.000 kullanıcıyı panikletti

Coinbase kripto borsasının 125.000 kullanıcısı geçen hafta sonunu kesinlikle unutmayacak. Çünkü çeşitli medya raporlarına göre, müşteriler Cuma günü yanlışlıkla iki faktörlü kimlik doğrulama (2FA) ayarlarının değiştirildiğini söyleyen bir e-posta aldılar. Ancak Coinbase, Pazar günü her şeyi açıklığa kavuşturmayı başardı. Borsa, 29 Ağustos'ta Twitter'da bu sahte pas için bir özür yayınladı: 

Hepimizin istediği açık finansal sistemin gerçeğe dönüşebilmesi için kripto topluluğunda güven ve güvenlik oluşturmaya odaklandık. Bunun gibi sorunların bu güveni etkileyebileceğini anlıyoruz.

Ancak birçok kullanıcı için Coinbase'in özrü çok geç geldi, zaten ihtiyati tedbirlerini almışlardı. Hesaplarının saldırıya uğramasından korktular. Güvenlik ayarlarını güncellemeye ek olarak, bazıları kripto varlıklarının tamamen tasfiyesini bile gerçekleştirdi. Borsanın sosyal medyasındaki yorumlar, bazı müşterilerin olaydan sonra birkaç gün boyunca Coinbase uygulamasına erişemediklerini gösteriyor.

Coinbase kısa süre önce yeni bir güvenlik yardım hattı başlattı

Ancak Coinbase uzlaşmacı davrandı ve mesajdan etkilenen kullanıcıları 100 ABD doları değerinde Bitcoin (BTC) ile telafi edeceğini duyurdu. Borsa, Twitter'ın yanı sıra olayı netleştirmek için 30 Ağustos'ta r/Coinbase alt dizinini de kullandı. Oradaki tüm müşteriler onarım kampanyası konusunda hevesli değil. Bununla birlikte, bazı kullanıcılar da olaydan ders almış ve olumlu düşünmüşlerdir:

Az önce 100 dolarımı aldım. Coinbase'e teşekkürler. Durum ne olursa olsun, bir tür 2FA değişikliği olursa hesabımı ne kadar hızlı ve kolay bir şekilde kilitleyebildiğimi bilmek güzeldi.

Olay, bazı kızgın müşterilerin Coinbase hesaplarının saldırıya uğradığını ve boşaltıldığını iddia etmesinden birkaç gün sonra gerçekleşti. CNBC'nin 24 Ağustos tarihli raporuna göre kullanıcılar, destek ekibinin olayla ilgili yardım taleplerine hemen yanıt vermediğini iddia ediyor . Sadece bu ay Coinbase, şüpheli etkinlik keşfeden ve hesaplarında bir sorun olduğuna inanan müşteriler için yeni bir destek telefon hattı duyurdu.

Etiketler