Coinbase Almanya, kripto saklama işi için BaFin lisansı aldı

Coinbase Germany, BaFin'den resmi onay alan ilk Alman kripto şirketidir. Avrupa'daki genişlemenin önünde hiçbir şey duramaz.

Coinbase Almanya, kripto saklama işi için BaFin lisansı aldı

Federal Meclis, 2019'un sonunda dördüncü AB kara para aklama direktifine yönelik değişiklik direktifini uygulamak için yasayı çıkardığından beri, Almanya'da kripto düzenlemesi gibi bir şey oldu. Bununla birlikte, teoride tamamen düzenlenmiş Bitcoin şirketleri için bir çerçeve olmasına rağmen, yasa şu ana kadar gerçekten verimli bir zemine düşmedi. Dün itibariyle (28 Haziran Pazartesi) bildirilecek bir ilk başarı var.

ABD Bitcoin borsası Coinbase, kripto koruyucusu olarak resmi onay alan ilk kripto şirketi oldu. Yasal olarak BaFin, Coinbase Germany GmbH'ye "kripto saklama işini yürütme izni" verdi. 
Coinbase Almanya, bu nedenle güncellenmiş Bankacılık Yasası anlamında kripto saklama işini yürütmesine izin verilen ve BaFin lütuf tarafından tamamen düzenlenen ilk kripto borsasıdır. Bu, şirketten bir basın açıklamasından ortaya çıkıyor.

İzin belgesi şunu gösteriyor: BaFin oldukça yetenekli ve şirketlere ilgili lisansları vermeye hazır. Her şeyden önce yerel müşteriler için, iznin açık bir avantajı vardır. Ne de olsa, otorite şimdi Alman müşteriler için hizmet yelpazesinin sağlanması için net bir düzenleyici çerçeve oluşturacak olan Coinbase Almanya'yı denetleyecek. BaFin bilgisine göre, AB Kara Para Aklamayı Önleme Yönergesi'nin kabul edilmesiyle birlikte, denetim makamı ayrıca kripto saklama işiyle ilgili karmaşık sorunları ele almak için bölümler arası ve bölümler arası bir ekip oluşturdu. 

Coinbase Avrupa Genel Müdürü Marcus Hughes, “Lisansların verilmesi, Coinbase ekibinin BaFin ile yakın işbirliği içinde aylarca süren sıkı çalışmasının doruk noktasıdır” diyor. “Almanya'daki lisanslar da Coinbase için önemli bir kilometre taşı. Bunlar, dünya çapında ekonomik özgürlüğün artırılmasına öncülük etme misyonumuzun altını çiziyor. Bu, uluslararası yolculuğumuzdaki bir diğer önemli adım.

Avrupa'nın önde gelen denetim otoritesi olan lisans, Coinbase'in yalnızca Almanya'da faaliyet göstermesine değil, aynı zamanda diğer Avrupa ülkelerinde de genişlemesine izin veriyor.

Coinbase hisse senedi avantajları

Ancak Coinbase Almanya'daki ürün yelpazesinin de izinle değişip değişmeyeceği belli değil. Ne de olsa ABD merkezli şirket de lisans öncesi boy gösterdi. Böylece kripto meraklıları bir süredir Coinbase aracılığıyla Bitcoin and Co.'ya yatırım yapabildiler. İlgili bir basın soruşturması, editoryal son teslim tarihine kadar cevapsız kaldı.

Etiketler