Çin söz verdi: Afrika'ya 1 milyar doz aşı

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, dün yaptığı açıklamada, Afrika'ya 1 milyar doz daha COVID-19 aşısı vereceklerini ve Afrika'ya olan aşı nakliyatının devam edeceğini söyledi.

Çin söz verdi: Afrika'ya 1 milyar doz aşı

İlk olarak Güney Afrika'da vakaları görülmüş olan yeni COVID-19 varyantı Omikron'un dünya çapında yeniden salgını ivmelendirmesi konusundaki endişeler sürerken, aşılama oranlarında beklenenin bir hayli gerisinde kalan Afrika'ya şimdiye dek yaklaşık 200 milyon dozluk COVID-19 aşısı tedarik eden Çin 1 milyar doz daha aşı için söz verdi.

Çin-Afrika İşbirliği Forumu'nun açılışında videokonferans aracılığı ile yapmış olduğu açıklamada Çin Devlet Başkanı Şi Cinping Afrika'ya 1 milyar doz daha COVID-19 aşısı göndereceklerini müjdelerken, 600 milyon dozun hibe olarak herhangi bir maddi karşılık almaksızın verileceğini ve geriye kalan kalan 400 milyon dozun ise Çinli şirketler ve ilgili Afrika ülkeleri tarafından ortak üretim gibi çeşitli diğer yollarla tedarik edileceğini ekledi.

Şi ayrıca, ülkesinin Afrika'da 10 sağlık projesi inşa edeceğini ve bu kapsamda 1500 sağlık uzmanının da Afrika'ya gönderileceğini kaydetti.

Etiketler