Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? 26 Mayıs 2021

Bugün yurt içi piyasalarda, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'li yatırımcılarla görüşmesi takip edilecek.

Bugün piyasalar hangi verileri takip edecek? 26 Mayıs 2021

Takip edilecek çok önemli bir verinin olmadığı günde piyasasaların odağı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'li yatırımcılarla görüşmesinde olacak.

- Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Sözcüsü Alessandra Vellucci, ABD Başkanı Joe Biden ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında İsviçre’nin Cenevre kentinde gerçekleşecek görüşmeyi desteklemeye hazır olduklarını aktardı.

- St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in varlık alım programını azaltmayı tartışmaya başlamasına yeniden karşı çıktığını belirtti.

- San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed'in ekonomiye sağlanan teşvik ve desteklerin nasıl ve ne zaman geri çekilmeye başlanacağı hakkındaki karar sürecinde henüz başlangıç aşamasında bulunduğunu söyledi.

- Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, ''Önümüzdeki süreçte gerçekleşecek toplantıların birinde, varlık alımlarının hızını azaltmayı tartışmamız gereken bir noktaya gelmiş olacağız.'' dedi.

- ABD'nin Çin ile ekonomide rekabet gücünü yükseltmeyi ve Pekin'e insan haklarına uyum konusunda baskı yapmayı da içeren geniş kapsamlı tasarı, ABD Temcilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı tarafından sunuldu.

- İngiltere Merkez Bankası Para Politikası Komitesi üyesi Silvana Tenreyro, küresel finansal koşulların büyümeyi desteklemeyi sürdürmesini bekmediğini açıkladı. Tenreyro, Fed'in faiz oranlarını keskin şekilde artırmaya ihtiyaç duymayacağını savunuyor.

Bugün yurt içi piyasalarda;

18.30 - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’ye yatırım yapılmasına ilişkin görüşmek üzere ABD merkezli şirketlerin üst düzey yöneticileriyle çevrim içi toplantıda buluşacak. Görüşmeye 20 büyük firmanın yöneticilerinin katılması bekleniyor. Toplantı Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, ABD Ticaret Odası ve TOBB tarafından düzenleniyor.

12.00 - Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün ayrıca AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda konuşacak,

14.00 - MYK toplantısına başkanlık edecek.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi değerlendirilecek.

13.00 - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "MÜSİAD Enerji Zirvesi 3" başlıklı programa video konferans yöntemiyle katılacak.

10.00 - TÜİK katı yakıtlar istatistiklerini paylaşacak.

Hazine, ayın son ihalelerini doğrudan satış yöntemiyle gerçekleştirecek. Hazine, 3'er yıl vadeli Euro cinsi devlet tahvili ve kira sertifikasını doğrudan satacak.

Yurt dışı piyasalarda ise;

ABD'de,

14.00 - MBA Mortgage Piyasa Endeksi,

17.30 - DoE petrol stokları verileri açıklanacak.

ABD'nin 2 yıllık FRN ve 5 yıllık tahvil ihaleleri de yakından izlenecek.

Etiketler