Bu Şirkete Yatırım Yapanlar Müjde: Yüzde 8797 Bedelli Potansiyeli!

Akmerkez GYO (AKMGY) şirketinin bedelsiz potansiyeli, son hesaplamalara göre %8797 olarak kaydedildi. Peki, 9 Ekim'de haftanın ilk işlem gününde AKMGY hissesinin performansı nasıl?

Bu Şirkete Yatırım Yapanlar Müjde: Yüzde 8797 Bedelli Potansiyeli!

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (AKMGY), Türkiye merkezli bir gayrimenkul yatırım ortaklığı olarak faaliyet göstermektedir. Şirketin özkaynakları ile ödenmiş sermayesi arasındaki oran hesaplandığında, bedelsiz sermaye artırımı potansiyeli yüzde 8797 olarak belirlendi. Bedelsiz potansiyeli, bir şirketin mevcut ödenmiş sermayesine göre bedelsiz sermaye artırımı yapabilme oranını yüzde cinsinden ifade eder. Formül şu şekildedir: Bedelsiz Potansiyeli = (Özkaynaklar - Ödenmiş Sermaye) / Ödenmiş Sermaye.

AKMGY Bedelsiz Hisseleri Ne Zaman Hesaba Geçer?

Akmerkez Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (AKMGY), sermaye artış işlemi tamamlandıktan sonra bedelsiz hisse senetlerini, sermaye artışının gerçekleştiği tarihi takip eden (T+2) iki iş günü içerisinde yatırımcılara dağıtmaya başlayabilir.

AKMGY Bedelsiz

AKMGY Şirketinin Finansal Performansı

AKMGY, 2023 yılının 1. çeyreğinde 63 milyon 453 bin TL net kar açıklamıştı. Ayrıca 2023 yılının 2. çeyreğinde net karı bir önceki döneme göre yüzde 99 arttı ve 2023 2. çeyrekte 153 milyon 711 bin TL net kar açıkladı.

AKMGY Hissesi İşlem Seviyesi Ne Kadar?

AKMGY hissesi bir önceki işlem gününde 138,9 TL seviyesinde kapanış yapmıştı. 9 Ekim haftanın ilk işlem gününde yüzde 1,20 oranında düşüş kaydeden hisse, şu an itibarıyla 139,80 TL seviyesinde işlem görüyor. Ekim ayında 141,80 TL seviyesinde kapanış gerçekleştiren AKMGY hissesinin getiri oranı yüzde -0,21 olarak kaydedildi. Hissenin tarihi zirvesi ise 148,00 TL olarak kaydedildi.

Etiketler