Bu Şirket Yüzde 100 Bedelli Sermaye Artırımına Gidiyor!

Derlüks Yatırım Holding A.Ş. (DERHL), bedelli sermaye artırımına onay verdi. Şirket, sermayesini 75.000.000 TL'den 150.000.000 TL'ye yükseltecek.

Bu Şirket Yüzde 100 Bedelli Sermaye Artırımına Gidiyor!

Derlüks Yatırım Holding A.Ş. (DERHL), yüzde 100 bedelli sermaye artırımı planlarını uygulamak için gerekli adımları atıyor. Şirket, bu amaçla Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. ve İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) ile gerekli başvuruları gerçekleştirecek ve ilgili tüm dokümanları hazırlayacak. Derlüks Yatırım Holding, kayıtlı sermaye tavanı içinde yer alan 75 milyon TL olan mevcut sermayesini 150 milyon TL'ye çıkarmayı planlıyor. Şirket, bu bedelli sermaye artırımı detaylarını yatırımcılara KAP (Kamuyu Aydınlatma Platformu) aracılığıyla duyurdu.

Derlüks Yatırım Holding'den Bedelli Başvurusu

 Derlüks Yatırım Holding A.Ş., Sermaye Piyasası Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş., Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş. ve İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş. (Takasbank) başta olmak üzere ilgili merciler nezdinde gerekli başvuruları yaparak, kayıtlı sermaye tavanı içinde yer alan 75 milyon TL olan mevcut sermayesini 150 milyon TL'ye yükseltecek.

Bu sermaye artırımı çerçevesinde 75 milyon TL nominal değerli nama yazılı ve borsada işlem gören nitelikte pay ihracı gerçekleştirilecek. Ayrıca mevcut ortakların yeni pay alma hakları kısıtlanmayacak ve yeni pay alma hakkı kullanım fiyatı 1 TL olarak belirlenecek. Yeni pay alma haklarının kullanım süresi 15 gün olarak belirlenirken, kullanılmayan paylar Borsa İstanbul Birincil Piyasa'da belirlenecek fiyattan satışa sunulacak. Bunun yanı sıra payların kaydi olarak dağıtılması ve sermaye artırımına ilişkin İzahname'nin hazırlanması amacıyla Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulacak.

DERHL bedelli başvurusu

Etiketler