Borsada en çok yükselen ve düşen hisseler

Borsa İstanbul'da endeks günün ilk yarısında 1.553 puana çıktı ve bu hafta yüzde 5,5 değer kazanarak geçen haftaki kayıplarının büyük kısmını sildi. İşte borsada günün ilk yarısında en çok yükselen ve düşen hisseler...

Borsada en çok yükselen ve düşen hisseler

Bugün borsada en çok BIST Leasing ve Faktöring endeksi yükseliş yaşıyor. Endeksin bu haftaki getirisi yüzde 16’yı aştı ve endeks içinde VAKFN bu hafta yüzde 33 yükselişle en çok primlenen hisse oldu.

BİST Basit Metaller bugün en çok yükseliş yaşayan bir diğer endeks ve günlük kazancı yüzde 3’ün üzerinde olurken endeks içinde en çok primlenen hisseler ise DOKTA, KRDMD ve BRSAN.

Bu hafta yüzde 8 primlenen BIST Ulaştırma tarafında ise CLEBI bu hafta yüzde 28 getiri ile en çok primlenen hisse oldu. PGSUS ise bugün yüzde 1 üzerinde düşüşle negatif ayrışıyor.

Dün günü 1.398 puandan kapatan BIST Bankalar bugün güne yüzde 0,65 puan yükselişle başladı ve günün ilk yarısında en yüksek 1.433 puanı görerek haftalık bazda yüzde 5 primlendi.

Borsada günün ilk yarısında en çok yükselen hisseler

Bossa Ticaret ve Sanayi İşletmeleri T.A.Ş (IS:BOSSA), hissenin bu haftaki getirisi yüzde 19, sene başı getirisi ise yüzde 36.

Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı A.Ş. (IS:GOZDE), bu hafta yüzde 27 primlenen hisse sene başı itibarıyla henüz pozitif tarafa geçmiş değil.

Idealist Danışmanlık A.Ş. (IS:IDEAS), yılın en çok getiri sağlayan hisselerinden ve sene başı kazancı yüzde 247.

Ayes Çelik Hasır ve Çit Sanayi A.Ş. (IS:AYES), bu hafta yüzde 18, sene başı itibarıyla yüzde 21 primli.

Kontrolmatik Teknoloji Enerji ve Mühendislik A.Ş. (IS:KONTR), bu hafta yüzde 33 primli olan hisse de bu yılın en çok getiri sağlayan hisselerinden, sene başı itibarıyla kazancı yüzde 317.

En çok düşen hisseler

Seyitler Kimya Sanayi A.Ş. (IS:SEYKM), bu hafta yüzde 18 düşen hissenin sene başı itibarıyla getirisi ise yüzde 37.

Casa Emtia Petrol Kimyevi ve Turevleri Sanayi ve Ticaret AS (IS:CASA), bu hafta yüzde 22 düşüşte, ancak sene başı getirisi yüzde 72.

Osmanlı Menkul Degerler A.Ş. (IS:OSMEN), bu hafta yüzde 11 gerileyen hissenin sene başı getirisi yüzde 19.

Link Bilgisayar Sistemleri Yazılımı ve Donanimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. (IS:LINK), bugünkü düşüşe karşın hisse bu hafta yüzde 10 primli ve sene başı getirisi ise yüzde 69.

Pamukova Yenilenebilir Elektrik Üretim (IS:PAMEL), bugün düşen hisse haftalık bazda yüzde 11 primli ve sene başı getirisi yüzde 36.

Etiketler