Borsa İstanbul'daki Şirketler Bilançolarını Ne Zaman Açıklayacak?

Borsa İstanbul'da, 2023 yılının üçüncü çeyreğine ait "bilanço dönemi"nin başlangıcı 20 Ekim Cuma günü, Arçelik'in açıklayacağı bilanço ile gerçekleşecek.

Borsa İstanbul'daki Şirketler Bilançolarını Ne Zaman Açıklayacak?

Borsa İstanbul'da, 2023 yılının üçüncü çeyreğine ait "bilanço dönemi," Arçelik'in mali tablolarını 20 Ekim Cuma günü Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklamasıyla başlayacak. Şirketlerin bu döneme ait finansal sonuçlarını yayımlama süreci başlamış durumda. Bu dönem, yatırımcılar ve analistler için büyük önem taşıyor, çünkü şirketlerin açıklayacakları mali veriler, piyasalar üzerinde etkili olabilir. Arçelik'in açıklamasının ardından birçok şirket sırayla mali tablolarını kamuoyuna duyuracak, bu da finansal piyasalarda hareketliliğe neden olabilir.

Arçelik, Bilanço Dönemini Başlatıyor - 20 Ekim Cuma

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler, 2023 yılının üçüncü çeyrek dönemine ait mali tablolarını Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayımlama hazırlıklarına başladı. Foreks Haber'e göre, şirketlerin bilanço açıklama tarihleri şu şekilde belirlendi:

24 Ekim Salı - TAV Havalimanları, Katılımevim, TürkTraktör
25 Ekim Çarşamba - Aygaz, Tüpraş
26 Ekim Perşembe - Koç Holding, Akbank, Anadolu Isuzu, Tekfen Holding
30 Ekim Pazartesi - Aksigorta, Aksa Akrilik, Garanti BBVA, İpek Doğal Enerji, İş GYO, Koza Altın, Koza Anadolu Metal, Teknosa, Vestel Beyaz
31 Ekim Salı - Coca-Cola İçecek, TOFAŞ

BİST'teki şirketlerin bilanço tarihleri

Kasım ayının ilk gününde ise şu şirketlerin mali tabloları açıklanacak:

1 Kasım Çarşamba - Anadolu Efes, Brisa, Migros, Türk Hava Yolları

Aksa Enerji ve Enerjisa 6 Kasım, BigChefs, BİM ve MLP Sağlık 7 Kasım, Enka İnşaat, Pegasus ve Sabancı Holding 8 Kasım, Doğuş Otomotiv ve Vestel Elektronik ise 9 Kasım tarihlerinde mali tablolarını kamuoyuna duyuracaklar.

Borsa İstanbul'da işlem gören şirketler, 2023 yılı Ocak-Eylül dönemine ilişkin konsolide olmayan finansal sonuçlarını 30 Ekim tarihine kadar paylaşabilecekler. Konsolide bilançolar için son tarih ise 9 Kasım olarak belirlendi.

Özellikle bankalar için son tarih, konsolide olmayan bilançolar için 9 Kasım, konsolide bilançolar için ise 20 Kasım olarak belirlendi. Bu tarihler, yatırımcılar ve analistler tarafından büyük bir dikkatle takip ediliyor. Şirketlerin açıklayacakları finansal sonuçlar, piyasalarda önemli hareketliliğe neden olabilir.

Etiketler