Borsa İstanbul'da gün ortası

Küresel piyasalar merkez bankaları haftasına satış baskısıyla başlarken, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 1,42 değer kaybederek 1.399,26 puana geriledi.

Borsa İstanbul'da gün ortası

Yeni haftaya başlarken, başrolde merkez bankaları var. Çarşamba günü Fed toplantısı ile perşembe günü TCMB toplantısı izlenecek. Kurlarda yüksek oynaklık olabilecek haftada, borsalarda da risk iştahı çok zayıf şekilde devam ediyor. Salgın kaynaklı rizikolar ve erken sıkılaşma endişeleri de risk iştahı üstünde etkili olmayı devam ettiriyor. Çinli şirket Evergrande borç riskinin yayılma endişesi ve bu husustaki süreç evvela Asya piyasaları üstünde etkili olurken, yakından izlenmeye devam ediyor. Birleşmiş Milletler (BM) 76. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği Amerika'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın temasları da piyasaların takibinde yer alacak.

Salgın kaynaklı endişeler ve erken sıkılaşma korkuları son haftalarda global hisse piyasalarının zayıf bir seyir izlemesine neden oldu. BIST-100 Endeksi cuma gününü yüzde 0,10 oranında sınırlı bir yükselişle 1.419,43 puandan tamamladı. Endeks beklendiği gibi güne satıcılı başlarken, açılışn ardında kayıp yüzde 1,5'u aştı. Endeks günün ilk yarısında yüzde 1'in üstünde ekside seyretti. Amerika borsaları cuma gününü düşüşlerle tamamlarken, bu sabah vadelilerde satıcılı bir seyir izleniyor. Asya piyasalarında Japonya ve Çin borsaları tatil sebebiyle işlem görmezken, Evergrande endişeleri sebebiyle Hong Kong borsasında düşük hacimli sert satışlar yaşanıyor. Avrupa borsaları düşüşle açıldı.

Alış
Satış
Değişim 47.6999%
Son Değer 9692.72
En yüksek 9766.89
En düşük 9667.55
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler