Borsa İstanbul'da 8 Hisseye Tedbir Kâbusu!

Borsa İstanbul (BİST) tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, sekiz hissenin tedbir kapsamına alındığı bildirildi.

Borsa İstanbul'da 8 Hisseye Tedbir Kâbusu!

Borsa İstanbul, sekiz hisse senedi için tedbirlerin devreye gireceğini duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında alınan önlemlere dair bilgilendirme yapıldı.

REEDR ve KFEIN Hisselerinde Brüt Takas Uygulaması

Kafein Yazılım (#KFEIN.E) ve Reeder Teknoloji (#REEDR.E) hisselerinde brüt takas uygulanacak ve bu iki hissede daha önce uygulanan açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbirlerinin de brüt takas tedbiri uygulandığı süre boyunca devam edeceği belirtildi.

VBTYZ Yazılıma Kredili İşlem Yasağı

VBT Yazılım (#VBTYZ.E) paylarının ise 04/10/2023 tarihli işlemlerden 03/11/2023 tarihli işlemlere kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilmeyeceği ifade edildi.

Borsa İstanbul Tedbir Uygulaması

TARKM Hissesinde Tek Fiyat Uygulaması!

Tarkim Bitki Koruma (#TARKM.E) hisselerinin ise aynı tarihler arasında tek fiyat işlem yöntemi ile işlem göreceği açıklandı.

Borsa İstanbul'da Bu Hisselere Tedbir Uygulaması!

Casa Emtia Petrol (#CASA.E), QNB Finans Finansal Kiralama (#QNBFL.E), Sodaş Sodyum Sanayii (#SODSN.E) ve Tetemat Gıda (#TETMT.E) paylarının ise 04/10/2023 tarihli işlemlerden 03/11/2023 tarihli işlemlere kadar emir paketi tedbiri ile işlem göreceği belirtilerek, emir paketi tedbirleri kapsamında alınan önlemler açıklandı.

Söz konusu tedbirler, Borsa İstanbul'un hisse senetlerindeki dalgalanmayı kontrol altında tutma amacını taşıyor ve yatırımcıların güvenliğini sağlamayı hedefliyor. Tedbirler, belirtilen tarih aralığında geçerli olacak ve ilgili hisse senetleri üzerinde işlem yapan yatırımcıların dikkatli olmaları gerekecek. Ayrıca, yatırımcıların ilgili hisse senetlerine ilişkin güncel bilgilere erişerek işlem yapmaları önem taşıyor.

Etiketler