Borsa İstanbul, VBTS Kapsamında 5 Hisseye Tedbir Uygunlandı

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) gönderilen açıklamada, 5 hisse senedi için alınan tedbir kararı duyuruldu.

Borsa İstanbul, VBTS Kapsamında 5 Hisseye Tedbir Uygunlandı

Borsa İstanbul, gerçekleştirdiği incelemeler sonucunda 5 hisse senedi için tedbir uygulanmasına karar verdi. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında alınan önleyici tedbirler detaylandırıldı.

22/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar Doğusan (#DOGUB.E) payları kredili işlemlere konu edilemeyecek. Aynı dönemde Sönmez Filament (#SONME.E) payları tek fiyat işlem yöntemi ile işlem görecek.

Diğer yandan, Eminiş Ambalaj (#EMNIS.E), Euro Yatırım Ortaklığı (#EUYO.E) ve Temapol (#TMPOL.E) payları 22/11/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 21/12/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek. Emir paketi tedbiri, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması uygulamalarını içermektedir.

Bu tedbirler, piyasada olası oynaklık ve riskleri kontrol altında tutmayı amaçlamaktadır. Yatırımcılar ve piyasa takipçileri, belirtilen tarihler arasında söz konusu hisselerle ilgili işlem yaparken dikkatli olmalı ve Borsa İstanbul'un açıklamalarını yakından takip etmelidir.

Etiketler