Borsa İstanbul uçuşa devam ediyor...

Borsa İstanbul'da alıcı iştahlar geçirmeye devam ediyor... doların da düşüşü ile birlikte yükselişte hız kazanan Borsa İstanbul günü değer kazanarak kapattı.

Borsa İstanbul uçuşa devam ediyor...

Borsa İstanbul'da BIST-100 endeksi, perşembe gününü yüzde 0,52 değer kazanarak günü 1.456,68 puandan tamamladı. BIST-100 endeksi, önceki gün kapanışına kıyasla 7,51 puan yükselirken, toplam işlem hacmi 16,3 milyar lira seviyesine kadar yükseldi son günlerde hacim artışının ve alıcı tarafın yükseldiği gözlemlenen BİST-100'de yeniden rekor mu geliyor soruları ve küçük yatırımcıların tekrar güven kazanması yükselişin birkaç nedeninden biri.

Holdingler endeksi yüzde 0,45 değer kazandı.
Bankacılık endeksi yüzde 1,19 değer kazandı.
Sektör endeksleri içinde yatırımcısına en çok para kazandıran kazanan yüzde 5,83 ile spor olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 1,26 ile turizm oldu.

Endkesin bu denli çıkış yaşamasının ve piyasanın güveninin artmasının temel sebebi artan enflasyonlara rağmen para politikasındaki destekleyici tavırın devam edeceğinin açıklnmasından kaynaklı olduğu düşünülüyor.

ABD Başkanı Joe Biden'ın, Rusya ve Türkiye devlet başkanları ile yapacağı telefon konuşmalarından gelecek haber akışlarının piyasaların gündeminde olacak. Konuşmaların olumlu geçme potansiyeli piyasada pozitif yansıyor. Yarın ülke içinde piyasaları hareketlendirecek bir başka haberse sanayi endeksi anketleri olacak, yurt dışından gelecek haberler de tabi ki piyasalardaki hareketleri etkileyecek ve ABD'de açıklanacak tüketici güven endeksi yine yatırımcıların takip ettiği haber verilerden biri.

BIST-100 Endeksinin destek ve dirençleri ise şöyle:

Destekler: 1419 - 1382 - 1332 - 1256
Dirençler: 1461 - 1520 - 1589 - 1611

Borsa İstanbul uçuşa devam ediyor... - Resim : 1

Etiketler