Borsa İstanbul neden düştü?

Borsa İstanbul'da düşüş yaşandı. Türkiye ve Rusya arasında S-400 karadan havaya füze sistemleri ile ilgili bir açıklama yapıldı. Rus medyası tarafından gelen iddialar karışında Borsa İstanbul'da dalgalanmalar yaşandı.

Borsa İstanbul neden düştü?

Türkiye, 2017 yılında Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi almak için anlaşma sonrası S-400 hava savunma sistemini satın alan ilk NATO ülkesi oldu. Bu anlaşmanın devamı olarak Rus Haber ajansı TASS'ın haberine göre, iki ülke arasında parti S-400 sistemlerinin alımı için anlaşmaya varıldığı iddiası piyasaya oldukça olumsuz yansıdı.

Borsa İstanbul neden düştü? - Resim : 1

Borsa İstanbul'da düşüş yaşandı

Rus medyası tarafından söz konusu iddia yüzünden Borsa İstanbul'da düşüş gözlemlendi. Rus basınından gelen iddialara göre, Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev, Türkiye’nin, ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için bir anlaşma imzalandığını açıkladı.

Rusya Federal Askeri-Teknik İşbirliği Servisi Direktörü Dmitri Şugayev yaptığı açıklamada, Türkiye'nin ikinci parti S-400 hava savunma sisteminin tedariki için yapılan anlaşmada imzalar atıldı.

Şugayev, “Bu yıl gelişen zorlu siyasi durum, Rus tarafının ortaklarla ilişkilerinin bazı yönlerini olumsuz etkiledi ve yine de Türkiye ile askeri-teknik işbirliği, iki ülke cumhurbaşkanları arasında varılan anlaşmalar doğrultusunda gelişiyor. Türk ortaklarla şeffaf ve karşılıklı yarar temelinde çalışmaya devam etmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Rusya tarafından gelen iddialar karşısında Borsa İstanbul'da sert düşüşler yaşandı. Yapılan açıklamanın ardından haberin asılsız olduğu ortaya çıkarken Borsa İstanbul'da toparlanmaya başladı.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa

Alış
Satış
Değişim 47.6999%
Son Değer 9692.72
En yüksek 9766.89
En düşük 9667.55
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler