Borsa İstanbul nasıl bir hafta geçirdi? Haftaya nasıl başlayacak?

Borsa İstanbul bu hafta bir önceki haftanın yaralarını sarmaya çalıştı.

Borsa İstanbul nasıl bir hafta geçirdi? Haftaya nasıl başlayacak?

Yurt içinde, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun enflasyonla mücadele ve finansal istikrar için sıkı duruşun devam ettirileceği mesajlarını sürdürmesi piyasalarda dengelenmeyi de beraberinde getirdi.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu yatırımcılarla bir araya geldiği toplantıda, sıkı para politikası duruşunun gerekliliği, Türk lirasının itibarının korunması ve enflasyonla mücadele kararlılığı konuları üzerinde durdu.

Toplantıda Merkez Bankasının, enflasyon hedeflemesi rejimini bütün unsurlarıyla uygulamaya devam edeceğinin teyit edildiğini belirten kaynaklar, Kavcıoğlu'nun, enflasyonda kalıcı düşüş ve fiyat istikrarına işaret eden güçlü göstergeler oluşana kadar politika faizinin, güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edecek şekilde, gerçekleşen ve beklenen enflasyonun üzerinde bir düzeyde tutulacağını vurguladığını kaydetti.

Öte yandan bu hafta açıklanan verilere göre imalat sanayi PMI 52,6'ya yükselerek ekonomik aktivitenin gücünü koruduğuna işaret ederken, ekonomik güven endeksi ise 95,8'den 98,9'a çıktı.

Artan Kovid-19 vaka sayıları ve sıkılaştırılan tedbirlere karşın ekonomiye ilişkin iyimserlik ve artan küresel risk iştahı ile Borsa İstanbul'da bir önceki haftanın yaraları sarılmaya çalışıldı.

Önceki hafta yüzde 10'a yakın değer kaybeden BIST 100 endeksi, tepki alımlarıyla yüzde 3,30 değer kazandı. Dolar/TL ise hafta içinde 7,9880 ile 8,4543 arasında dalgalanmasının ardından bir önceki hafta kapanışına göre yüzde 0,61 artışla 8,1629'dan kapanış yaptı.

Gelecek hafta yurt içinde pazartesi enflasyon, salı reel efektif döviz kuru, çarşamba Hazine nakit dengesi, cuma TCMB'nin beklenti anketi takip edilecek.

Etiketler