Borsa güne nasıl başlayacak? Analistlerin görüşleri ne yönde?

Vakıf Yatırım analistleri tarafından hazırlanan günlük bültene göre BİST-100 endeksinden nasıl bir açılış bekleniyor?

Borsa güne nasıl başlayacak? Analistlerin görüşleri ne yönde?
Vakıf Yatırım analistleri tarafından hazırlanan günlük bültene göre, BİST-100 endeksinin güne yatay bir açılışla başlaması bekleniyor.

Vakıf Yatırım/Günlük Bülten:

Güne yatay başlangıç yapan BIST100 endeksi günün geri kalanında dalgalı pozitif bir seyir izledi ve günü %1.3 artışla 1,707 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 27.3 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 77 hisse değer kazandı, 17 hisse ise değer kaybetti. Bu sabah saatlerinde Dolar/TL kuru 10.89 seviyesinden işlem görürken, yurt dışı vadeli hisse piyasalarında hafif pozitif bir seyir izleniyor.

Küresel hisse endeksleri dün karışık bir seyir izledi. ABD endeksleri değer kaybederken, Avrupa endekslerindeki pozitif ayrışma ise devam etti. Asya piyasalarında ise şirket finansallarının endekslere baskı yarattığını görüyoruz. Dün AB enflasyon verisi ECB’nin hedefinin çok uzağında yıllık %4.1 olarak gerçekleşti. Hatırlanacağı üzere ECB Başkanı Lagarde enflasyonun bir süre daha yüksek kalabileceğini ancak faiz artırımı için gereken koşulların oluşmadığını dile getirmişti. Öte yandan kış mevsimiyle beraber tüm dünyada Covid vakalarında yeniden artış görülüyor. Bu nedenle piyasalarda zaman zaman stagflasyon(yüksek enflasyon-düşük büyüme) endişesi oluşuyor. Fiyatlamalara bakıldığında tahvil faizlerinde ve dolar endeksinde hafif gerileme var. Ancak en çok dikkat çeken fiyatlama petrol tarafında yaşanıyor. ABD’nin stratejik rezervlerinden satış yapabileceği beklentisi petrol fiyatlarındaki ana baskı unsuru olarak görülebilir. İçeride ise fiyatlamalar kur ekseninde takip ediliyor. Kurdaki yükselişle beraber uzun vadeli tahvil faizinin yeniden %20’ye yakınsadığını görüyoruz. Risk primi CDS ise 427 seviyesinden işlem görüyor. Bugün gözler TCMB faiz kararında olacak. Piyasa katılımcıları TCMB’nin 100 baz puan indirim yapmasını bekliyor. Özellikle bu haftaki yükseliş dikkate alındığında 100 baz puan indirim beklentisinin fiyatların içinde olduğunu düşünüyoruz.

BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. Haftaya sert yükselişle başlayan endekste bugüne gelindiğinde dengelenme çabası izleniyor. Bu aşamada 1,685-1,675 destek, 1,710-1,725 direnç seviyeleri olmak üzere dalgalı seyrin devamını bekliyoruz. Özellikle bu dönemde ihracatçı ve döviz fazlası bulunan şirketlerin güçlü performansına devam edeceğini düşünüyoruz.

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 18.36
Satış 18.38
Değişim 1.47%
Son Değer 18.37
En yüksek 18.59
En düşük 17.59
Haftalık Değişim 11.5361%
Aylık Değişim 26.1675%
Yıllık Değişim 43.0685%
Etiketler