Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Vakıf Yatırım: BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz.

Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Vakıf Yatırım/Günlük Bülten:

Güne yatay seyirle başlayan BİST100 endeksi günün geri kalanında güç kazandı ve haftanın son işlem gününü % 1.68 artışla, 1,480 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi yine 20 milyar TL üzerinde 21.7 milyar TL seviyesinde gerçekleşirken, BIST-100 endeksine dahil olan 88 hisse değer kazandı, 8 hisse ise değer kaybetti. Sabah saatlerinde Dolar/TL kuru 9.73 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı hisse vadeli piyasalarında ise hafif pozitif bir seyir izleniyor. 

Geçtiğimiz hafta küresel hisse piyasalarında çoğunlukla iyimser bir hava hakimdi. ABD endeksleri yükselişine devam ederken, açıklanan bilançolar şirketlerin ayrışmasına sebep oldu. Avrupa ve Asya’da ise yatay seyir izlendi. Hafta boyunca dalgalanan tahvil faizleri haftayı nispeten düşük seviyede kapattı, ABD 10 yıllık tahvil faizi %1.64 seviyesinden kapanış yaptı. Haftanın son işlem gününde küresel çapta açıklanan öncü PMI verileri beklentilerin altında kalırken, dolar endeksi 93.5 seviyesinden işlem gördü. Bu haftaya başlarken borç sorunuyla gündemde olan Çin’in gayrimenkul devi Evergrande şirketinin projelerine devam ettiğini açıklaması üzerine hisse fiyatlarında yükseliş görüldü. Bununla beraber açıklanan şirket bilançoları da Asya piyasalarına katkı sağlıyor. ABD tarafında ise geçen haftaki Powell ve Yellen açıklamalarının ardından bu hafta enflasyon ve büyüme verileri yakından takip edilecek. Özellikle Powell’ın açıklamaları çok net bir sinyal vermese de enflasyon beklentilerinin halen yüksek seviyelerde kaldığını hatırlatmakta fayda var. Öte yandan bu hafta hem içeride hem de dışarıda bilançolar yoğunlaşacak. ABD’de Facebook, Alphabet, Microsoft, Amazon ve Apple finansalları beklenirken, içeride Akbank, Aselsan, Türk Traktör, Tofaş, Ford Otosan, Garanti Bankası ve Tekfen Holding finansal sonuçlarını açıklayacak. Bugün ise veri akışı sakin, kapasite kullanım oranı, güven endeksleri ve Bakanlar Kurulu toplantısı takip edilebilir.

BIST-100 endeksinin güne yatay seyirle başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede iyimser beklentimizin de ötesinde, güçlü fiyatlanan endekste 1,485-1,510 direnç seviyeleri olarak izlenirken 1,465-1,445 destek seviyeleri olarak takip edilebilir. Yatırımcılara 1,465 zarar-kes seviyesi olmak üzere pozisyonların korunmasını öneriyoruz. Kısa vadede 1,500 üzerine doğru ataklarda ise kar realizasyonu önerimizi koruyoruz.

VAKBN TURKIYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 18.36
Satış 18.38
Değişim 1.47%
Son Değer 18.37
En yüksek 18.59
En düşük 17.59
Haftalık Değişim 11.5361%
Aylık Değişim 26.1675%
Yıllık Değişim 43.0685%
Etiketler