Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Şeker Yatırım: Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması bekleniyor.

Borsa güne nasıl başlayacak? Analistler ne diyor?

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

''Güne hafif pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi, bankacılık endeksindeki %0,92’lik düşüşe rağmen Sınai endeks hisseleri öncülüğünde günü %0,58 yükselişle 1.417,70’den tamamladı. Çin büyüme verisinin beklentilerin altında kalması ve büyüme endişeleriyle yurtdışı majör borsalar günü genel olarak düşüşle tamamladı. TL varlıklardaki negatif ayrışmaya rağmen BIST pozitif ayrışarak günü yükselişle tamamladı. EM para birimleri günü genel olarak değer kaybı ile kapatırken TL negatif ayrışarak değer kaybetmeye devam etti.

Kurlar, TCMB faiz indirimi beklentisiyle yeni tarihi zirveleri test ederken tahvil faizlerindeki yükseliş eğilimi de devam ediyor. CDS’ler ise 453 ile yükselişine devam ederek TL varlıklara yönelik risk algısının yükselmeye devam ettiğine işaret ediyor. Yurtdışı borsalarda güçlü bir bozulma yaşanmadıkça BIST’in kısa vadede tepki yükselişi eğiliminin bilanço beklentileriyle korunacağını düşünüyoruz. VIX endeksi 17 seviyeleri altında seyrederken şu an için ABD borsalarında güçlü satış yaşanma riskinin düşük olduğuna işaret ediyor. Yurtiçinde kısa vadede TCMB faiz kararı piyasaların ana gündem olacak.

Kısa vadede faiz indirimi beklentileriyle kurlarda ve tahvil faizlerinde yükseliş eğilimi devam edebilir. Buna paralel bankacılık endeksinde negatif ayrışmanın devamı beklenir. BIST, diğer TL varlıklardaki negatif fiyatlamaya rağmen daha güçlü görünüm sergilese de yurtdışı borsalarda satışların güçlenmesi ve Suriye’ye yönelik olası bir operasyon riskinin gündeme gelmesi endekste tepki yükselişi denemelerinin sınırlı kalarak satışların tetiklenmesine neden olabilir.

BIST kapanışına göre ABD ve Almanya vadeli endeksleri pozitif seyir izlerken Asya borsalarında alıcılı seyir var. Endeksin güne hafif pozitif eğilimle başlaması beklenirken muhtemel geri çekilmelere rağmen endeksin kısa vadede düşük momentumla tepki yükselişi eğilimini devam ettirmesi beklenmektedir.''

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.86
Satış 4.87
Değişim 0.13%
Son Değer 4.87
En yüksek 4.91
En düşük 4.74
Haftalık Değişim 3.617%
Aylık Değişim 17.6328%
Yıllık Değişim 13.2558%
Etiketler