Bitcoin'in arz metrikleri yeni bir boğa koşusunu mu gösteriyor?

Yaklaşık bir yıldır atıl durumda olan Bitcoin arzının oranı, yeni bir artışı tetikleyebilir.

Bitcoin'in arz metrikleri yeni bir boğa koşusunu mu gösteriyor?

Uzun vadeli Bitcoin yatırımcıları, yaptıkları birikimle yeni bir fiyat artışı başlatmak üzere gibi görünüyor. Zincir üstü izleme kaynağı Glassnode'a göre, BTC arzının yeni bir yaşlanma sürecine girmesi gerekiyor.

Glassnode araştırmacıları, aktif arz metriğine işaret ederek, en son bir yıl ya da daha uzun süre önce hareket eden Bitcoin arzının yüzdesinin dip oluşturduğunu aktardılar.

Daha önce hodlers diye isimlendirilen yatırımcılar birikim yapmaya başladı ve atıl arz yaşını artırdı. Bu da talebin mevcut BTC'ye göre arttığı ve bunun sonucunda bir arz sıkıntısı ortaya çıktı. Azalan arz metriği ise yeni zirvelere zemin hazırladı.

Böyle bir döngüsel model, 2017 yılının sonlarında Bitcoin'in 20 bin dolara koştuğu sırada oyundaydı, 2021 yılının nisan ayındaki yeni ATH görüldüğünde de çalışmış görünüyor. En az 1 yıldır hareketsiz olan Bitcoin arzı yüzde 54,2 ile dip seviyelere düştü. 2017 zirvesiyle karşılaştırıldığında bu, Bitcoin'in büyük oranının soğuk cüzdanlara kaldığını gösteriyor.

Son zamanlarda, veriler genel olarak güçlü ellerin BTC arzının 2020 yılının ekim ayından bu yana herhangi bir zamanda olduğundan daha fazla kontrol ettiği aktarılıyor. Öte yandan mayıs ve eylül aylarında olduğu üzere, kaldıraçlı oyuncuların tasfiye edilmesi için büyük düzeltmeler gerçekleşiyor.

Bitcoin son günlerde sert bir düzeltme aldı ve 39 bin dolar düzeyine kadar düştü. buradan toparlanan BTC hali hazırda 43 bin 811 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler