Bitcoin: Vergi endişeleri düşüşe katkıda bulunmuş olabilir mi?

Başkan Joe Biden'ın sermaye kazancı vergisini pratik olarak ikiye katlama önerisi Bitcoin fiyatındaki düşüşe katkıda bulunmuş olabilir.

Bitcoin: Vergi endişeleri düşüşe katkıda bulunmuş olabilir mi?

ABD Başkanı Joe Biden, Bitcoin (BTC) fiyatındaki düşüşe katkıda bulunmuş olabilecek zenginler için sermaye kazancı vergisini pratik olarak ikiye katlamayı önerdi.

Joe Biden'in en zenginler için önerdiği vergi zammı, uzun süredir devam eden eşitsizlikleri ele almayı amaçlayan bir dizi sosyal harcamayı finanse etmeye yardımcı olacak.

Kripto para birimi vergileri


Kripto para birimi bir varlık sınıfı olarak büyüdükçe, İç Gelir Servisi (IRS) de not aldı. Ajans, kripto kullanıcılarından işlemlerini bireysel 2019 vergi beyannamelerinde açıklamalarını istemeye başladı. Form 1040 böylece vergi mükelleflerine "dijital bir para biriminde bir finansal çıkar alıp almadığını, satıp satmadığını, alıp satmadığını veya başka bir şekilde elde edip etmediğini" soruyor.

ABD kripto para birimi yatırımcıları , kripto para birimini bir yıldan fazla tuttuktan sonra satarlarsa bir sermaye kazancı vergisiyle karşı karşıya kalırlar . IRS, kripto para birimlerine para biriminden çok mülk gibi davranır.

OANDA'da kıdemli piyasa analisti Jeffrey Halley, " Bitcoin'in sermaye kazançları vergi tehditlerine karşı çoğu 'varlık' sınıfına göre daha duyarlı olduğu açıktır ," dedi . "Doğrudan gelişmiş pazarlarda veya dolaylı olarak vergi makamları aracılığıyla düzenleme tehdidi, bence her zaman kripto'nun Aşil topuğu olmuştur" diye ekledi.

Bitcoin'in başarısız ivmesi


Bitcoin'in fiyatı düşmeye devam ederken , çoğu kişi daha önce ayakta tutan momentum kaybı konusunda endişeli. 

JPMorgan'daki stratejistler tarafından yapılan araştırmaya göre, Bitcoin kısa süre sonra tekrar 60.000 doları geçemezse fiyat momentum sinyalleri çökebilir. Politika yapıcılar, Bitcoin'in momentumundaki düşüşün bu noktada daha gelişmiş olduğunu ve bu da tersine çevirmeyi zorlaştırdığını söylüyor. Ayrıca, Bitcoin fonlarına olan akışların düşük göründüğünü de belirttiler.

Etiketler