Bitcoin hashrate’i, yeniden yükselişe geçti

Çin'in Bitcoin madencilerine yaptığı baskıdan dolayı büyük oranda gerileyen hashrate, tekrar yükselmeye başladı.

Bitcoin hashrate’i, yeniden yükselişe geçti

Çin'in Bitcoin madencilerine yaptığı baskıdan dolayı büyük oranda gerileyen hashrate, yeniden yükselişe geçti.

Çin, madencilik operasyonları yürüten şirketlere, faaliyetlerini durdurma emri verdiğinden bu yana Bitcoin hashrate hızında büyük bir düşüş yaşanmıştı. Fakat madencilerin faaliyetlerine yeniden başlamaları sonrasında hashrate oranı da yükseldi.

İlk etapta fosil yakıtla çalışan tesislere ilişkin baskı yapan Çin, zamanla bütün madencilik operasyonlarını durdurma emri verdi.

Madencilerin operasyonlarını durdurmasından sonra Bitcoin hashrate'i yüzde 40 oranında geriledi. Florida ve Miami'nin yanında El Salvador ve Rusya da Çin'den ayrılan BTC madencilerini kendi bölgelerine çekmek için girişimlerde bulundular. Fakat madencilerin bir kısmı, BIT Mining'in Kazakistan'da bir mağaza açması nedeniyle Asya ülkelerini tercih etti.

Madencilerin operasyonlarına tekrar başlamasıyla birlikte, hashrate oranında da kayda değer bir yükseliş görüldü. Hali hazırda yedi günlük Bitcoin hash oranı hareketli ortalaması saniyede 114 exahash düzeyinde seyrediyor. Bu, 2020 yılının kasım ayından daha yüksek bir hashrate'e ulaşıldığını gösteriyor.

Etiketler