Bitcoin ETF Onayı Alabilecek Mi? Şans Yüzde 90!

Tüm kripto piyasası Bitcoin ETF'nin onayını bekliyor. Ancak son söz hâlâ Gary Gensler ve SEC'de.

Bitcoin ETF Onayı Alabilecek Mi? Şans Yüzde 90!

Bloomberg ETF analistleri James Seyffart ve Eric Balchunas'a göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler'ın Bitcoin ETF başvurularını reddetme ihtimali oldukça düşük. Seyffart'a göre, onay şansı "sadece" yüzde 90.

Balchunas'a göre, böyle bir reddetme kararı "şaşırtıcı derecede sadistçe" olacaktır ve büyük olasılıkla bir dizi yasal dava başlatılmasına yol açacaktır.

SEC, Bitcoin ETF başvurularını reddetme geleneğini sona erdirme eğiliminde. Uzun bir süre boyunca bu tür başvuruları reddeden kurum, son dönemlerde başvuruları gözden geçirme ve revize etme konusunda daha yapıcı bir yaklaşım benimsemeye başladı. Bu nedenle, bir Bitcoin ETF'nin bu yıl onaylanma olasılığı daha yüksektir.

Bir Bitcoin ETF'sinin onaylanması, kripto sektörüne yeni yatırımların gelmesini teşvik edebilir. Birçok uzman, ETF'nin piyasaya sürülmesinin ardından Bitcoin'in fiyatının yıllık olarak 60.000 dolar civarında olabileceğini öngörüyor.

Eğer bu onay gerçekleşirse, kripto para dünyası için önemli bir kilometre taşı olacak ve geleneksel finans dünyasıyla daha sıkı bir entegrasyonu temsil edecektir.

Alış 66027.99
Satış 66028
Değişim 0%
Son Değer 66027.99
En yüksek 67130
En düşük 65931.6
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler