BİST-100'den pozitif açılış bekleniyor

Şeker Yatırım: Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması bekleniyor.

BİST-100'den pozitif açılış bekleniyor

Şeker Yatırım/Günlük Bülten:

Güne pozitif bir başlangıç yapan BIST-100 Endeksi, gün içinde yükselişini devam ettirerek 1.643,82 ile yeni zirve seviyesini test etse de kapanışa doğru artan kar satışlarıyla kazançlarının büyük kısmını geri verdi ve günü %0,06 yükselişle 1.628,06 ile yeni tarihi zirve seviyeden tamamladı.

Bankacılık Endeksi negatif ayrışarak günü %1,42 düşüşle tamamladı. Yurtiçi tahvil faizleri yeniden yükselişe geçerken tahvil faizlerindeki yükselişin devamı durumunda Bankacılık Endeksi’nde kar satışları ve negatif ayrışma devam edebilir. ABD enflasyon verilerinin beklentilerin üzerinde gelmesi sonrası global risk alma iştahı momentum kaybederken yurtdışı borsalar günü genel olarak sınırlı yükselişle kapattı. EM para birimleri günü genel olarak değer kazancıyla kapatırken TL ise TCMB’nin faiz indirimlerine devam edebileceği beklentisiyle negatif ayrışarak değer kayıplarını güçlendirdi.

Diğer TL varlıklardaki negatif seyre rağmen pozitif bilanço beklentileri ile güçlü görünümünü koruyan BIST’in yurtdışı borsalarda büyük bir bozulma yaşanmadıkça yılsonuna kadar ara düzeltmelerle yükseliş trendini devam ettirmesi bekleniyor. TCMB verilerine göre yabancılar geçen hafta 274 milyon dolar ile BIST’e Ocak ayından beri haftalık en güçlü girişi gerçekleştirdi. Yabancı yatırımcının tekrar BIST’e ilgi göstermesi son dönemdeki yükselişi destekliyor. Ancak, endekste kısa vadede yaşanan güçlü yükseliş sonrası kar satışı yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz. VIX endeksi 18 seviyesi altında seyrederken endeksin 20 seviyesi üzerine yönelmesi ABD Borsaları’nda kar satışlarının ve volatilitenin yükseleceğine işaret edecektir.

Bugün yurt içinde açıklanacak eylül sanayi üretimi verisinde piyasa yıllık %10 artış olmasını beklerken Şeker Yatırım’ın beklentisi %12,2 artış olacağı yönünde. BIST kapanışına göre ABD vadeli endeksleri hafif negatif seyir izlerken Asya borsalarında yükseliş ağırlıklı bir seyir var. Endeksin güne pozitif eğilimle başlaması beklenirken endekste yükseliş eğilimi devam etse de kar satışları yaşanma riskinin yükseldiğini düşünüyoruz.

SKBNK SEKERBANK T.A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 4.86
Satış 4.87
Değişim 0.13%
Son Değer 4.87
En yüksek 4.91
En düşük 4.74
Haftalık Değişim 3.617%
Aylık Değişim 17.6328%
Yıllık Değişim 13.2558%
Etiketler