BİMAS, J&P Morgan'ın CEEMEA Strateji Top 10 Listesine Girdi

BIMAS, J&P Morgan'ın Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesi Strateji Top 10 listesine ekledi, böylece BİM, bu listede yer alan ilk Türk şirketi oldu.

BİMAS, J&P Morgan'ın CEEMEA Strateji Top 10 Listesine Girdi

J&P Morgan, Türk perakende devi BİM'i Orta ve Doğu Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (CEEMEA) bölgesi Strateji Top 10 listesine dahil etti. Bu, BİM'i 2020 yılından bu yana CEEMEA bölgesinin en prestijli iş stratejisi listesine giren ilk Türk şirketi olarak kayda geçti.

J&P Morgan'ın bu hamlesi, BİM'in bölgesel çapta dikkat çeken ve başarılı bir büyüme performansı sergilediğini yansıtıyor. Banka, BİM'in potansiyelini ve değerini tanıyarak bu stratejik adımı atmış gibi görünüyor.

Ancak J&P Morgan, Türkiye için BİM hakkındaki tavsiyesini "nötr" olarak sürdürdü. Bu, BİM'in ulusal ve uluslararası pazardaki geleceği hakkında hala bazı belirsizlikler olduğunu gösteriyor.

BIMAS Hisse Teknik Analiz 

BIMAS hissesi, yüksek karlılığına rağmen fiyatında beklenen yükselişi gerçekleştirememesi ve yatay seyirde kalması nedeniyle eleştirilere maruz kalmaktadır. Bu eleştirilerin cevabı için son 10 yıllık performansı, temettü dağıtımları ve bedelsiz sermaye artırımları göz önüne alınmalıdır. Teknik analizde ise BIMAS hissesinin yavaş hareket etmesinin normal olduğu, geçtiğimiz haftalar boyunca regresyon kanalı içerisinde kalmasının hisse için uysal hareketlerde bulunduğu anlamına geliyor. Ancak Stoch RSI indikatörünün aşağı yönlü dönmesi risk oluşturabilir.

Etiketler