BBVA, Garanti Bankası'nda pay alımı yapacağını duyurdu

BBVA Yönetim Kurulu, Garanti BBVA'nın halihazırda BBVA sahipliğinde olmayan yüzde 50,15 paylarının tamamı için gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar verdiğini duyurdu.

BBVA, Garanti Bankası'nda pay alımı yapacağını duyurdu

BBVA Yönetim Kurulu, Garanti Bankası'nın halihazırda BBVA sahipliğinde bulunmayan paylarının tamamı için bir gönüllü pay alım teklifi yapılmasına karar verdiğini bugün duyurdu.

Yapılan açıklamaya bakıldığında Gönüllü Pay Alım Teklifi'ne konu olan tüm payların satın alınması durumunda, BBVA tarafından ödenecek azami bedel toplam 25,7 milyar Türk Lirası (yaklaşık 2,25 milyar euro) oldu. BBVA'nın söz konusu bedeli kendi kaynakları ile ödeyeceği ve borçlanma ile sahip olmayacağını söylendi.

Kalan Garanti hisseleri için teklif hisse başı 12,20 TL oldu. Söz konusu teklif 12 Kasım'da Borsa'da oluşan kapanış fiyatından yüzde 15 oranında (10,58 Türk Lirası) primli olarak belirlendi.

BBVA Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Torres Villa, konuyla alakalı olarak yapmış olduğu açıklamada, "Bu işlem, ülkenin en iyi bankasına yatırım yapmak ve hissedarlarımıza değer oluşturmak için harika bir fırsat sunmaktadır" dedi.

Haber akışı ile birlikte GARAN hissesi güne tavan seviyesinden yani 11,63 TL'den başladı ve neredeyse kimseye alım fırsatı vermedi. Garanti Bankasının bu hareketinin yaptığı öncülük tüm endekse sirayet etti ve BIST-100 endeksi GAP boşluklu ve yüzde 2,07 değer kazanarak güne başladı.

GARAN TURKIYE GARANTI BANKASI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 79.3
Satış 79.35
Değişim 2.85%
Son Değer 79.3
En yüksek 80
En düşük 77.1
Haftalık Değişim 0.7623%
Aylık Değişim 15.7664%
Yıllık Değişim 42.1029%
Etiketler