Bakır fiyatları, talep görünümünden etkilenerek toparlanıyor

Bakır fiyatları, talep görünümünün virüs endişelerine ağır basmasıyla toparlandı.

Bakır fiyatları, talep görünümünden etkilenerek toparlanıyor

Bakır fiyatları, bir önceki gün iki haftanın en düşük düzeyine gelmesinin ardından bugün toparlanma eğilimi gösteriyor. Bakır fiyatlarının artmasında metalin sıkı temellerinin, yatırımcıların Kovid-19 vakalarının tekrar yükselmesi sebebiyle baskılanmış küresel makro ekonomik görünüm hakkındaki endişelerine baskın gelmesi etkili oldu.

Londra Metal Borsasında 3 ay vadeli bakır, TSİ 05.45'te yüzde 0,2 oranında artışla 9.462 dolar/tondan işlem gördü. Kontrat dün yüzde 1,3 düşerek 3 Ağustos tarihinden bu yana en büyük düşüşü yaşadı.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsasında eylül vadeli bakır kontratı, yüzde 0,6 düşerek 69 bin 820 yuan/ton ile Londra'daki gece kaybını takip etti.

Analistlere göre, birçok ülke iklim değişikliğine karşı mücadele ederken bakır, büyük ölçüde yeni yatırımlar ve devlet girişimleri alan elektrikli araç ve yenilenebilir enerji sektörlerinde tüketilmeye hazırlanıyor.

Ancak bakır fiyatları bazı büyük ekonomilerde olası politika sıkılaştırması ve toparlanmayı önleyecek artan koronavirüs vaka sayıları sebebiyle baskı altında kaldı.

Londra Metal Borsasında nikel yüzde 0,7 ve kalay yüzde 0,6 oranında artış kaydetti.

Etiketler