Bakır fiyatları, Çin'de yaşanan selden nasıl etkilendi?

Bakır fiyatları, hisse senedi piyasalarının baskılaması ve Çin'de sel nedeniyle yaklaşık 6 haftanın zirvesine çıktı.

Bakır fiyatları, Çin'de yaşanan selden nasıl etkilendi?

Bakır fiyatları, yatırımcıların daha cazip varlıklar için baskılanmış hisse senedi piyasalarını terk etmesi ve Çin'de yaşanan sellerin tedarik endişelerini artırması sonucunda yaklaşık altı haftanın en yüksek düzeyine ulaştı.

Londra Metal Borsasında 3 ay vadeli bakır, TSİ 06.53'te yüzde 1,2 artışla 9.632 dolar/tona yükseldi. Kontrat, seans başında yüzde 1,6 oranında artarak 9.665 dolar/ton ile 16 Haziran tarihinden bu yana en yüksek seviyesini gördü.

Şanghay Vadeli İşlemler Borsasında eylül vadeli bakır kontratı, yüzde 1,8 yükselerek 70 bin 820 yuan/tona çıktı. Kontrat, erken saatlerde 71 bin 150 yuan/ton ile 15 Haziran'dan bu yana en yüksek seviyesine ulaştı.

Çin hisseleri, eğitim ve emlak sektörlerinin ağır hükümet düzenlemeleri konusundaki endişeler karşısında yenilmesi ve metal gibi emtiaları çekici bir alternatif yatırım haline getirmesiyle beraber geriledi.

Bununla birlikte Çin'in orta kesimlerinde, özellikle sanayi ve ulaşım merkezi Zhengzhou eyaletinde yaşanan seller, tedarik endişelerini çoğalttı.

Londra Metal Borsasında nikel yüzde 0,3 artışla 2 bin 511 dolar/tondan, kalay yüzde 0,5 gerileyerek 34 bin 330 dolar/tondan işlem gördü.

Etiketler