Bakan’dan duyuru: 2 milyona yakın genç…

İhtiyaç sahibi ve düşük gelirli vatandaşların ev sahibi olmasına imkan tanıyan TOKİ projesiyle ilgili yeni açıklamalar bakanlıktan geldi.

Bakan’dan duyuru: 2 milyona yakın genç…

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum tarafından TOKİ başvurusuyla ilgili açıklama yapıldı. Toplamda 2 milyona yakın gencin başvurduğunu açıklayan Bakan, gençlere daha iyi bir gelecek sunmak için çalışma yaptıklarını vurguladı. Bakan Kurum tarafından yapılan açıklamada:

 “81 ilimizi, vatanımızı iyileştirmeye ve güzelleştirmeye çalışıyoruz. Bu topraklar Selçuklu’dan Osmanlı’ya oradan da Cumhuriyet’imizin kurulduğu topraklar. Kadim topraklar içinde bulunduğumuz bu mekan da Selçuklu eseri bir han. Bu hanlar restore edildi, kültür merkezi, kıraathane ve kütüphane şekliyle gençlerimizi misafir ediyor. Burası bir taraftan da özümüzü, kültürümüzü geleceğe taşıyor” denildi.

Toplam 2 milyona yakın genç…

2 milyona yakın genç

Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde 20 yıldır yatırım yaptıklarını ve yaptıkları yatırımlarda ve hizmetlerde gençlerin kendilerine yol arkadaşlığı yaptığını belirterek onların seslerini kulak ardı etmeyeceklerine değindi. Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesine başvuruların geçtiğimiz günlerde başladığını belirten Kurum:

“İlk defa gençlerimize bu projeden yüzde 20 kontenjan verdik. 18 ila 30 yaş aralığındaki gençlerimiz bu projeye başvurabilecekler. Hayata güvenle başlayıp daha istikrarlı ve güvenli iş yerinizi açın diye projemizi başlattık. Türkiye’de 10 bin iş yeri, 250 bin sosyal konut projesini sunuyoruz. Sizlere bu projeden yüzde 20 kontenjan ayırdık. Evi olmayan gençlerimiz, yeni evlenecek kardeşlerimiz bu projeden yararlanabilir. Şartları uyması halinde kura çekimiyle inşallah bu projeyi değerlendirecekler. Gençlerimiz büyük bir teveccüh gösterdi. Toplamda 2 milyona yakın gencimiz başvurdu. Cumhurbaşkanımız, gençlerimizin bu sesine kulak verdi ve konut yapılacak arsa sayısını 1 milyona çıkardı. Bu anlamda nüfusa kayıtlı olduğunuz veya yaşadığınız yerlerde bu projelere başvurabilirsiniz” dedi.