Babacan'dan tepki: Aklınızı başına alın

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan krizi değerlendiren DEVA Partisi Lideri Ali Babacan tarafından bugün konuyla ilgili açıklama yapıldı. 

Babacan'dan tepki: Aklınızı başına alın

DDEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bugün Bursa'da partisinin Nilüfer ilçe kongresinde konuşma yaptı. Babacan tarafından yapılan açıklamaları incelediğimizde Ukrayna halkının yanında olduklarını söylerken aynı zamanda Rusya'ya tepki gösterdi. Rusya'ya gösterilen tepki gözlerden kaçmadı. 

Ali Babacan: Biraz tarih okuyun

Ali Babacan

Ali Babacan tarafından yapılan açıklamayı incelediğimizde: 

Hem bölgemiz hem de tüm dünya için son derece kaygı verici bir süreçten geçiyoruz. Türkiye için de kaygı verici bir süreç olduğunu kimse unutmasın. İçimizdeki, Doğu'dan gelen postal seslerine alkış tutanlara sesleniyorum. Aklınızı başınıza alın. Biraz tarih okuyun. denildi. 

Aynı zamanda Babacan tarafından Cumhurbaşkanı'na Sen Ne Yapıyorsun? tepkisi dikkatleri çekti. Ali Babacan tarafından:

Cumhurbaşkanı, Ukrayna'yla ilgili net ve keskin tavrı ortaya koyamadı. Dün uçakta ‘Ne Rusya'dan ne Ukrayna'dan vazgeçeriz' diyor. Bugün ‘NATO bir şeyler yapmalı' diyor. Öyle sunuyor ki sanki Türkiye NATO'da değil. Vatandaşımızın kafasını karıştırmaya çalışıyor. Kenara çekiliyor, ‘NATO bir şey yapsın, Avrupa bir şey yapmıyor' diyor. Sen ne yapıyorsun arkadaş? Onu söyle. denildi.