Aydem Yenilenebilir Enerji, Akköprü HES'i portföyüne kattı

Aydem Yenilenebilir Enerji, Akköprü Hidroelektrik Santralini bünyesine kattı.

Aydem Yenilenebilir Enerji, Akköprü HES'i portföyüne kattı

Türkiye'nin yüzde 100 yenilenebilir kaynaklardan enerji üreten en büyük şirketlerinden Aydem Yenilenebilir Enerji, Özelleştirme İdaresi Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ihalede, 605 milyon TL ile en yüksek teklifi vererek Akköprü Hidroelektrik Santralini bünyesine kattı. Bu atılımla beraber Aydem Yenilenebilir Enerji, santral sayısını 26'ya çıkararak kurulu gücünü 1.020 MW'tan 1.135 MW'a yükseltti.

Aydem Enerji'nin yenilenebilir alanında faaliyet gösteren iştiraki Aydem Yenilenebilir Enerji portföyünü geliştirerek kurulu gücünü artırmayı sürdürüyor.

23 Eylül Çarşamba günü gerçekleştirilen Akköprü HES'in özelleştirilmesi ihalesini, 605 milyon TL'lik en yüksek teklifle kazanan Aydem Yenilenebilir Enerji, yenilenebilir enerjideki toplam kurulu gücünü 1.020 MW'tan 1.135 MW'a çıkararak yüzde 11 oranında bir büyüme sağlayacak.

Aydem Yenilenebilir Enerji'nin portföyünü beş yılda iki katına çıkarmayı hedeflediklerini aktaran Aydem Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

''Akköprü HES'in alımı, 5 yıl içerisinde portföyümüzün gücünü  iki katına çıkararak 2.000 MW seviyelerine ulaşma hedefimiz açısından  çok önemli bir adım. Bu yatırım iştahıyla, yenilenebilir enerjiyi her  zaman olduğu gibi odağımıza alarak portföyümüzü geliştirecek  fırsatları değerlendirmeye devam edeceğiz."

Akköprü Hidroelektrik Santrali

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde yer alan Dalaman Çayı üzerinde 115 MW kurulu güce sahip olan Akköprü HES, yıllık 343 GWh üretim kapasitesiyle 187 bin konutun yıllık elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Aydem Yenilenebilir Enerji gerçekleştirilen özelleştirmeyle beraber bölgedeki yedinci, hidroelektrik portföyünde ise yirmi birinci hidroelektrik santrali olan Akköprü HES'i 49 yıllığına işletecek.

AYDEM AYDEM YENILENEBILIR ENERJI A.S.
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 28.6
Satış 28.66
Değişim -0.82%
Son Değer 28.66
En yüksek 29.54
En düşük 28.52
Haftalık Değişim 3.0935%
Aylık Değişim 1.6312%
Yıllık Değişim 63.7714%
Etiketler