Asya'da kömür fiyatları navlun maliyetleri sebebiyle geriledi

Asya-Pasifik kömür fiyatları, navlun maliyetlerinin etkisi ile düştü.

Asya'da kömür fiyatları navlun maliyetleri sebebiyle geriledi

Asya gösterge kömür fiyatları, navlun maliyetlerinin artmasının deniz aşırı piyasaya baskı oluşturması nedeniyle geçen haftaya göre yüzde 2 düştü.

Global Coal'un yüksek kalite Avustralya kömürü için referans fiyatı, geçen haftaya göre 1,46 düşerek 89,26 dolar/tona geriledi.

Çin'de kömür üretimi yapan bir şirketin analisti, sıkı kuru yük nakliyesinin baskısına dikkat çekti ve Endonezya'dan kömür nakliyesi maliyetinin hemen hemen iki katına çıkarak 10 dolar/ton olduğunu belirtti.

Analist, talebin artmasına ve yüksek yerel fiyatlara rağmen ithalatın düşüşüne dikkat çekerek "Elektrik şirketleri, hala uluslararası piyasalardan alımla ilgilenmiyor. Bir miktar ucuz ama o kadar değil." değerlendirmesinde bulundu.

Baltic Supramax Endeksi yıl başından beri yaklaşık iki kat artarak 2.017 puana çıktı.

Çin, Bangladeş'teki kömür madeni ve enerji santraline finansman sağlamayacak

Financial Times'ın haberine göre Çin, Bagladeş'in kömür madeni ve enerji santrali projesine finansman sağlamayacağını bildirdi.

Çin'in Bangladeş Büyükelçiliği tarafından Maliye Bakanlığına iletilen mektupta, Çin'in yüksek oranda kirlilik yaratan kömür madenlerine ve kömür yakıtlı enerji santralli projelerine artık destek verilmeyeceği ifade edildi.     

Etiketler