Arnica Pazarlama ve Singer Dikiş Makineleri hakkında soruşturma açıldı

Rekabet Kurulu, Singer Dikiş Makineleri ve Arnica Pazarlama hakkında soruşturma açılmasına karar verdi.

Arnica Pazarlama ve Singer Dikiş Makineleri hakkında soruşturma açıldı

Singer Dikiş Makineleri Tic. A.Ş.’nin dikiş makineleri tedariki pazarındaki uygulamalarıyla 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri
04.03.2021 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak 4054 sayılı Kanun’un 4. ve 6. maddelerini ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak  Singer Dikiş Makineleri Tic. A.Ş. hakkında soruşturma açılmasına, 21-11/147-M  sayı ile karar verdi."

Arnica Pazarlama hakkında soruşturma açıldı

Arnica Pazarlama A.Ş.’nin yetkili satıcılarının internet aracılığıyla satış yapmasını engellemek, satış fiyatlarına müdahale etmek ve bölge veya müşterilere ilişkin kısıtlamalar getirmek  suretiyle 4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini ihlal ettiği iddiasını içeren başvuru üzerine yürütülen önaraştırma Rekabet Kurulunca karara bağlandı.

Açıklamada şöyle denildi: "Önaraştırmada elde edilen bilgi, belge ve yapılan tespitleri
04.03.2021 tarihli toplantısında müzakere eden Rekabet Kurulu, bulguları ciddi ve yeterli bularak  4054 sayılı Kanun’un 4. maddesini  ihlal edip etmediğinin tespitine yönelik olarak  Arnica Pazarlama A.Ş.  hakkında soruşturma açılmasına, 21-11/146-M sayı ile karar verdi."

Etiketler