Araba alacaklar dikkat! O marka üretimi durdurdu! Fiyatlar uçabilir

Edinilen bir son dakika haberine göre araba alacaklara uyarı verildi. Dünyanın en büyük otomobil devlerinden olan bir marka üretimi durdurduğunu açıkladı.

Araba alacaklar dikkat! O marka üretimi durdurdu! Fiyatlar uçabilir

Edinilen bir son dakika haberine göre otomobil üretiminde çip krizi devam ediyor. Hal böyle olunca bir marka da üretimi durdurduğunu açıkladı. Dünyanın en gelişmiş otomobil markalarından olan Opel üretimi durdurduğunu açıkladı. Yaşanan çip krizi sebebiyle Opel Corsa ve Opel Crossland modelinin üretimini durduracağını açıkladı.

Tüm otomobil markaları içerisinde yaşanan çip sıkıntısı üreticileri ve tüketicilerin maddi yönden zorlanmasına sebebiyet veriyor. Özellikle Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan savaş sonrası araç üretimini tehdit eden ham madde yokluğu dünya genelini ve Türkiye’yi oldukça fazla etkiliyor.

Opel üretimi durdurdu!

Opel üretimi

İspanya’nın kuzeyinde çalışma gösteren Zaragoza’da ki Opel fabrikasında yaşanan çip krizi sebebiyle bazı markaların üretimini durdurduğunu açıkladı. Reuters gazetesinde yer alan bir habere göre Perşembe akşamından itibaren Corsa ve Crossland üretimini durduracağını açıkladı. Pazartesi gününden itibaren de üretime yeniden devam edileceği duyuruldu.

Ayrıca Stellantis’in Fransa’da yer alan Sochaux araç fabrikasında da otomobil üretiminin Perşembe günü askıya alınacağı belirlendi. İlerleyen günlerde diğer fabrikalarında üretimi durdurma kararı alacağını düşünüyoruz. Yaşanan çip krizi bu şekilde devam ederse araç fiyatlarının giderek zamlanacağı ve yapılan zamların da tüketicinin cebini olumsuz olarak etkileyeceği düşünülmektedir.