Altın fiyatlarında ABD baskısı devam ediyor

Altın, FED'in vereceği kararı doğrudan ilgilendiren ABD tarım dışı istihdam verileri bugün açıklanırken, düşüşünü yeni haftaya taşımaya hazırlanıyor. Çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 2 Eylül 2022 güncel altın kuru fiyatları

Altın fiyatlarında ABD baskısı devam ediyor

Son zamanlarda altında sert yükselmeler yaşanırken, FED'in faiz artışına ilişkin kafa karışıklığı oldukça olumsuz etkiledi. Son haftalarda altın değer kaybederken, bugün açıklanacak ve FED'in faiz kararını doğrudan etkileyecek ABD tarım dışı istihdam verileri altında yeni bir etki yaratabilir. 

ons altın

Altın fiyatları düşmeye devam edecek mi?

Dolar göstergelerinin geçtiğimiz perşembe günü rekor seviyeleri test ederken tahvil getirilerinin yükselişi devam etti ve böylelikle altın değer değer kaybetti. Son altı haftanın en düşük seviyesinde bulunan spot altın, bugün açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verileri karşısında nasıl etkileneceği merak ediliyor.

ABD tarım dışı istihdam verisinin ABD imalat verileri gibi beklentinin üzerinde gelmesi bekleniyor.

Bununla beraber Atlanta FED Başkanı Raphale Bostic, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada yüksek enflasyona müdahale etme çalışmalarının tamamlanmadığını ve mevcut hızın FED'İn yüzde 2 hedefine çok uzak olduğunu belirtti.  FED'in eylül ayında gerçekleştireceği toplantısında 75 baz puanlık faiz artışı beklentisi kuvvetlendi.

Son olarak Oanda Corp Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, “Yükselen tahvil getirilerinin dolar işlemlerini canlandırması altını bir kum torbasına dönüştürüyor. Küresel çapta tahvil getirilerinin yukarı yönlü hareketi sona ermeden altın için ufukta rahatlama görünmüyor”  ifadelerine yer verdi.

altın fiyatları 2 eylül 2022

Güncel altın fiyatları 2 Eylül 2022

Yurt içinde altın fiyatları son zamanların en uzun düşüşünü yaşıyor. Yatırımcılar tarafından yakından takip edilen altın fiyatları bugün ne kadar oldu? Gram altın ne kadar?

Gram altın 1.004,66 liradan alıcı bulurken, 1.010,26 lira üzerinden satılıyor.

Çeyrek altın 1.591,76 liradan alıcı bulurken, 1.626,86 lira üzerinden satılıyor.

Cumhuriyet altını 6.367,17 liradan alıcı bulurken, 6.487,81 lira üzerinden satılıyor.

Ezgi Yılmaz/BirBorsa.com

XAU/TRL Altın Ons Türk Lirası
Daha fazla detay için tıklayınız
Alış 75466.15
Satış 75485.2
Değişim -98.46%
Son Değer 75475.67
En yüksek 75938.41
En düşük 75170.44
Haftalık Değişim 0%
Aylık Değişim 0%
Yıllık Değişim 0%
Etiketler