Altın fiyatları neden bu kadar yükseliyor?

Gram altın, ons altında enflasyon endişeler ve içeride de dolar/TL’deki yükselişin hız kazanması ile birlikte Kasım ayından bu yana yaklaşık 100 lira artış gösterdi.

Altın fiyatları neden bu kadar yükseliyor?

Gram altın neden yükseliyor?

Aylardır kesintisiz yükseliş gösteren altın fiyatların yükseliş sebeplerini incelendiğinde öncelikli sebep ons altındaki fiyatın dolar kuruyla bakıldığında inanılmaz değer artışından kaynaklandığını söylemek mümkün. Bununla birlikte enflasyon korkusu yatırımcı ve sıradan vatandaşların garanti yatırım olarak gördüğü ve yıllardır dile getirilen yastık altı altınların sayısında ciddi artış göstermesi altının bu denli yükselişinin 2 ana nedeni oluyor.

Dolar tahakkümünün bitmesi ya da azalması ihtimalinde altının geri çekilmesi ihtimalini görmek mümkün.

Yeni yılda gelecek olan asgari ücret zammı ile birlikte altın fiyatlarının bir miktar geri çekilmesi ihtimali devam ediyor. Fakat enflasyonun ve doların artış göstermesi durumunda altının yukarı yönlü hareketinin devam edeceği su götürmez bir gerçek.

Gram altın, küresel altın fiyatlarının yüksek seviyelerde tutunması ve Dolar/TL ’deki yükselişin faiz kararı öncesinde devam etmesiyle 650 TL’nin üzerini gördü.

Küresel altın fiyatları ise Fed politika yapıcılarının yükselen enflasyona nasıl cevap verileceğine ilişkin yorumlarıyla 1.860 doların üzerinde işlem görüyor.

Etiketler