Altın dudak uçuklatacak…Faiz düşecek ama o düşmeyecek!

FED tarafından geçtiğimiz günlerde alınan faiz artırımı kararı sonrası küresel piyasalar oldukça hareketlendi. Altın dudak uçuklatacak…

Altın dudak uçuklatacak…Faiz düşecek ama o düşmeyecek!

FED tarafından faiz artırımı yapılmasından sonra tüm piyasalar oldukça hareketlendi. Dolarda değer kaybı devam ederken altın, gümüş, Euro, Sterlin ve Borsa artış gösterdi. Konuyla ilgili başarılı analist İslam Memiş faizin düşeceğini fakat altının düşmeyeceğini belirtti. Ekonomist İslam Memiş’e yöneltilen altın yükselecek mi? sorusunun cevabı verildi.

Birleşmiş Milletler ve Uluslar arası Para Fonu tarafından faiz artırma politikalarına FED tarafından bir uyarı geldi. Yapılan açıklamanın hemen ardından piyasalarda hareketlilik oldu. Özellikle dolar kan kaybederken altın, gümüş, Euro ve Sterlin yükseldi. Altın fiyatı 1020 TL ile 1030 TL arasında değişiklik gösterirken yatırımcılar tarafından altın yükselecek mi? Dolar kaç lira olur? gibi sorular sorulmaktadır. Ekim ayı için açıklama yapan ünlü ekonomist İslam Memiş, altın ve gümüşte kar satışları olsa da bu daha bir başlangıç. Ataklar elbette yaşanacak açıklaması yapıldı.

Konut faizlerine ve ÖTV’ye indirim gelebilir!

Yaşanan son gelişmelerden Türkiye nasıl etkilenecek? Sorusunun cevabını veren ekonomist İslam Memiş:

“Türkiye’nin hikayesi bambaşka. Türkiye piyasalarda kendine bir rol benimsedi. Kur ve enflasyonu bırakıp büyümeye odaklandı. Dolar 20-21 aralığını bulacak ancak bu aralıklarda  bir müdahale olabilir. Yeni destek ve teşviklerle iyileşmeler mümkün. Türkiye tek haneli faize odaklanırken konut kredilerinde de bir düşüş bekleniyor,  ÖTV indirimi de olabilir. Ancak fiyatlara yansımayabilir. ÖTV indirimleri ile ilgili 5 yıl kullanma yani satmama şartı getirilebilir. Yılın son çeyreği zor geçecek, jeopolitik risklere odaklanacağız” dedi.

altın fiyatı

Altın 1400 TL’yi bulur!

Ekim ayıyla beraber altın ve gümüşte yaşanan yükselişin sebebinin dolarda olan değer kaybından kaynaklandığını belirten İslam Memiş, altın ve gümüşün yılın son çeyreğinde atak yapacağını belirtti. İslam Memiş tarafından:

“Gümüşün şöyle bir özelliği  mevcut.  Sizi bekletir bekletir, bir günde 5 aylık getiriyi önünüze sunar. Son günlerde Altın ve gümüşde kar satışları var, bir düzeltme yapıyor. Yükselişe daha yeni başladı. Kasım ortasında 1.280 lira direnci kırılırsa yıl sonu öngörümüz olan 1.400 lirayı bulur” açıklaması yapıldı.