Altın çağ kapıya dayandı!

Altın çağ kapıya dayandı!

Altın çağ kapıya dayandı!

Altın fiyatları gram başına 490 tl civarına hızlı bir atak yaptı!

Dünya'da yaşanan korona virüs salgınında birçok emita ve birçok yatırım aracını yeniden keşfetti salgının başlangıcında önce dip yapan tüm dünya borsalarının ardından tüm dünya değerli madenleri güvenli yatırım aracı olarak görüp altına sarıldı...

Daha sonra vaka sayılarının düşüşü ve normalleşme ile dip yapan borsalar mükemmel bir geri dönüş yaparak neredeyse tüm zamanların en yüksek değerlerini gördü. Dünyanın yönü zirve yapan borsalardan sonra kripto borsalarına çevrildi. Kolay para kazanmanın yolunu bulduğunu düşünen yatırımcılar güvenli yatırımdan çıkıp daha fazla risk ve getiri yolu olan kriptolara da boy göstermeye başladı. Kripto borsalarında yaşanan tarihi zirveler yaşanırken altına olan ilgi ise dip yaptı ve gram başına altın fiyatı 500 liralardan 400 liralara kadar geri çekilme yaptı.

Peki sonra ne oldu?

Kripto piyasalar ve tüm dünya borsaları tarihi zirveleri yaptığı sırada mutasyonlu virüs ve aşı krizleri yaşandı borsalarda yaşanan düşüşler ve salgının yeni bir boyuta geçmesi yatırımcıları tekrar güvenli liman olan altının kapısına dayanmasına neden oldu...

BirBorsa analistleri tarafından daha önce iki kez incelenen ve altının yükselişinin gerçekleşeceği düşüncemizi paylaşmıştık. İlk haberimizden bu yana yaklaşık 70 lira yükselen altında yön hâlâ pozitif... Teknik hedefi ise 531'e kadar uzanıyor.

Piyasalarda yaşanan likitide ve üretim alanlarında yaşanan sıkıntıların aşılamamsı devam ettiği sürece yatırımcıların altına olan ilgisinde azalma olmayacağını düşünülüyor.

ALTINDA TEKNİK NE DİYOR?

Altında bayrak yükseliş yönlü formasyonun adı bayrak (flag). Bu formasyona başladığı tarihten itibaren 531 formasyon hedefine güçlü ve hacimli artışlarla devam ediyor bayrak çıkışında tekrar onaya gelip alım fırsatı tanıyan gram altın'da destek ve dirençler sıralı şekilde şöyle:

Destekler 489 - 460 - 449
Dirençler 500 - 520 - 540

Altın çağ kapıya dayandı! - Resim : 1

BirBorsa / Cem Arslan

Yasal Uyarı

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Etiketler